péntek, január 20, 2012

Szabadság, harc

Plohn: 48-as honvéd
szabadságharcos
 50 év múlva.
Egyszer majd  békét old
belőlünk az idő.

Magyarország a szabadságharcosok földje volt, ma is az, és az is marad - zárta le a rólunk, vagyis róla szóló európai parlamenti vitát Orbán Viktor. Tartsuk ehhez magunkat. Legyen olyan ez a sajátos ország, amelyikben a szabadságharcosok a szabadságért harcolnak olyan szabadságharcosok ellen, akik elvették a szabadságukat.
A hét vége ebből a szempontból jó sportot ígér. Lesz egy tüntetés a szabadságharc mellett, ami elég fura, mert a tüntetés maga is szabadságharc, és a harc a harcért szokatlan dolog. A szervezők fölkérték a legszabadabb magyar harcost, hogy mondjon nekik pár szabad szót. Gondolom, majd az utolsó pillanatban dönt. Ha lesznek elegen, tán még meg is szólal, elszájkaratézza, hogy mekkorákat szabadságharcolt már megint a múlt héten, és mekkorát fog a következőn.
Lesz egy másik tüntetés is, ahol meg azok jönnek össze, akik nem örülnek annak, hogy a legnagyobb magyar szabadságharcos elveszi a szabadságharcos rádiójukat. Mert úgy vélik, hogy szabadságharcosokhoz méltatlan a szólás szabadságának korlátozása. Vagyis a tüntetéssel a szabadságharcos ellen szabadságharcolnak.
Én ott leszek. Mert már eldöntöttem, hogy a szabadságok harcában hol állok éppen. Különben meghasadnék. Bár azt még szabad. Amíg a harcosok harcosa engedi.

 .

3 megjegyzés:

kelgyo írta...

Jön még kutyára dér.
Jön még Európára fasizmus.
De akkor már késő lesz bánni, hogy ilyen fosgyengék voltak Strassburgban.
Hét vége?
Ott KELL lenni.
Nem szabad hagyni, ha valami akkor a miénk szabadságharc.

zupasta írta...

Ma volt még egy kis összejövetel a Dísz téren, ahol kivágtuk Schmitt Pali bá nevéből a doktori címet. Az is jó kis hepaj volt, jó beszédekkel, megérte kimenni. Kéne valamilyen honlap vagy rendszer, ahol az összes demokratikus megmozdulás összefut, hogy ne innen-onnan kelljen értesülni, ha valami van, és véletlenül se szervezzünk egymásra. Holnap mindenesetre találkozzunk az Örökmécsesnél!

kelgyo írta...

Zupassa: a szimpátiafelvonulásnak jóval nagyobb lesz a hatása kifelé, ami mögötte van, az senkit nem fog érdekelni.
Amúgy honlap, oldal lenne, csak az ezerfelé szakadt és összefogni képtelen ellenállás leszalámizza ...

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések