kedd, január 10, 2012

Harcit, jónagyot!

Két napja írta Lakner Zoltán, hogy Orbán “politikájának konfliktusmutatója mindig magas, ami a harcra kondicionált törzsszavazóknak megfelel, ám alkalmatlanná teszi Orbánt a konszolidációra. Egyszerűen nem tud leállni.”
Orbán ezt azonnal igazolta is egy interjúban: hogy ő “nem először szagol lőporfüstöt”. Nincs kedvem összegyűjteni, hogy hányszor érezte már azt a fura szagot, meg hányszor kiáltott harcit, jónagyot. Szereti az ilyen hasonlatféléket, jelezve, hogy ő katonaember, talán Rambó-féle - nem véletlenül bízta Vajnára a filmkultúrát -, sőt éreztetve, hogy ez az ő igazi terepe. A harcoskodás. Nem nagyon érti, hogy a normális, fölnőtt emberek utálják a háborút.
Most eléggé leharcoltnak tűnik, inkább egy olyan öregecske vitéznek, aki a lövészárokban sunnyogva pipázgat a lőporos hordón, és nem veszi észre, hogy a kipottyant parázs már begyújtotta a lőport. Az szaglik.
Az az érzésem, hogy “a harcra kondicionált törzsszavazók” is érzik, gyorsan át kellene pattanni valamelyik másik árokba, mert mindjárt nagy pukkanás lesz. Meglátjuk: Orbán már gyűjteti a százezres - már nem ám kétmilliós! - mellette tüntető tömeget, amit október 23-ra nem mert összecsődíteni.
Pláne súlyosbítja a dolgot, hogy Orbán megint kettős állapotban van. Nem azért, mert nem érti, hogy más az, ha valaki támadóként érzi a lőporszagot, és megint más, amikor védőként, hanem azért, mert nemigen tudja eldönteni, hogy melyik pozícióban van éppen. Sajnos mi se. 
Mert ugye azt is mondja, hogy “most konszolidációs időszak jön, amikor megszilárdítjuk a most már alkotmányos védelem alá helyezett versenyképes gazdasági és társadalmi rendszert.” Senki nem mondja meg neki, hogy az egész kulturált világnak, sőt már népe jelentősebb részének is az a baja, hogy nem szeretné, ha a ránk erőltetett alaptörvényének szellemében konszolidálná a nyomorúságos és életképtelen gazdasági, valamint az undorító társadalmi rendszerét.
Van persze úgy, hogy az ember állandóan rambósat játszó gyerekének szobájából az hallatszik ki, hogy piff-puff-stíí-tsúú-ffú-pfúúú, és nehéz elhinni, hogy a gyerek ígéretéhez híven éppen rendet rak. Jobb ilyenkor nem benézni a szobájába, mert kár fölmérgesíteni magunkat kiskamaszos hülyeségeken.

 .

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Csak azt nem értem, hogyan hiheti bárki is erről a büdös kölökről, hogy ő a kis Jézus? Már imádkozmak is érte!
Itt a kötelező mantra:

"Az Úr legyen előtted, hogy az igaz útra vezessen téged,
Az Úr legyen melletted, hogy karjaiba zárjon és oltalmazzon téged.
Az Úr legyen mögötted, hogy megőrizzen téged a gonosz álnokságától.
Az Úr legyen alattad, hogy felfogjon, ha elesel, és kihúzzon téged a csapdából.
Az Úr legyen benned, hogy vigasztaljon téged, ha szomorúság nehezedik rád.
Az Úr legyen körülötted, hogy megvédjen téged, ha ellenség ront rád.
Az Úr legyen feletted, hogy áldás szálljon rád.

Így áldjon meg téged a jóságos Isten."

Na, ez a nem semmi! Van egy olyan érzésem, ha így folytatjuk, tényleg röpülünk az unióból!
LB

Gopál írta...

Alkotmányba (esetleg nemzeti hitvallásba) kellene foglalni, hogy miniszterelnök csak 185 cm vagy annál magasabb ember lehet. 185 cm felett már biztosan nem akar senki ilyen görcsösen "nagyember" lenni és nem akarja "kicsinységét" harciassággal leplezni.

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések