vasárnap, január 08, 2012

Na ez az, amit nem kellene (jegyzetkék a Vörös Emigrációból)

Bodnár István egyik kincse

"Andrassew te hazug patkány!" - írja bizonyos Bognár István egy kommentben. És nem is tudja, mennyire megtisztel. 
Érdemes nézegetni a képecskéit. Hogy milyen csodás kis világa van, mennyire komfortszinten tölti ki az életét a gyűlölet. Csak megjegyzem, hogy a tegnapi, valami Háttér-kép vagy micsoda című műsorban Bayer Zsolt patkányforradalomnak nevezte az Operaház előtti tüntetést. Ami összeillik, az összeér. >>> FACEBOOK

"a magyar gazdasággal kapcsolatos jogszabályok esetében eddig csak politikai véleményeket hallott, de egyetlen olyan érvvel sem találkozott, amely miatt a parlamentnek meg kellene változtatnia egy már elfogadott törvényt" - mondja Orbán az MTI-nek. Hát akkor ne változtasson! Fura, hogy politikus létére nem veszi észre, hogy azért találkozik politikai véleményekkel, mert politikai játszmában van a világgal és a saját népével. A diktatúra politikai fogalom ugyanis. Ne változtasson, csak vonja le a következtetéseket. Apám szokta mondani sakkozás közben, amikor mattot adott: "van még egy lépésed". És én akkor leszedtem a tábláról a királyomat. 
Egyszerűen arról van szó, hogy a NATO és az EU nem engedhet meg magának egy diktátort, aki folyamatosan visszaél az amúgy törvényesen megszerzett hatalmával. Politikai és gazdasági értelemben is. A XX. században voltak ilyenek, és mindig tragédia lett a vége. Ők le tudják vonni azt a következtetést, hogy az ilyesmi fertőző lehet, tehát ki kell vetni. Ez történik. Orbán nem mondhatja, hogy nem figyelmeztették idejében. De ő akkor nagyképűsködött, kokizott, sallerozott. Most aztán jön a sok koki és saller, csak kicsit nagyok a tenyerek. Mindannyian ismerünk olyan embereket, akik állandóan kekeckednek, és ráadásul nincs is igazuk. Aztán csodálkoznak, amikor pofánverik őket. Nekünk sajnos pont ilyen miniszterelnök jutott, így aztán mi is kapunk a csapásokból. >>> HVG 

Na ez az, amit nem kellene. Nem tudjuk, ki volt, az is lehet, hogy valami jobbikos, de ha nem, ha baloldali volt, akkor jó lenne, ha ez lenne az utolsó. Már az is ellenszenves, hogy a tüntetésen zeng az "Orbán takarodj!". Tudom, hogy jól esik, de valahogy meg kellene különböztetnünk magunkat a fideszesektől meg a náciktól. Viselkedésben, első sorban. Nem jelezhetjük levágott kecskefejjel, hogy "meg fogtok halni", mert nem akarhatjuk, hogy bárki is meghaljon. Nem ér annyit az egész. Orbán akkor is el fog takarodni, ha csak százezren állunk némán. Meg kell mutatnunk a világnak, hogy ez nem az a barbár nép, amelyikre Orbán viselkedéséből következtetni lehet. Méltóság kell. Az éhségsztrájkolók méltósága, például. >>> HVG

 .

3 megjegyzés:

Dani írta...

A válaszban Bognár úrral esetleg lehetne tudatni, hogy a 'jobboldali' szót többnyire egybe szokták írni... Tudom, nagyon kispolgári dolog helyesírási hibákat firtatni, de azér ha valaki ekkora magyar, akkor talán mégsem árt figyelembe venni páratlan nyelvünk szabályait.

A kecskefej természetesen gáz.

Névtelen írta...

Azért én a hülyeséget nem becsülném le. Orbánék nyílvánvalóan zsákutcás, ostoba gazdaságpolitikájuk, unió ellenes, hőscincér kirohanásaik ellenére is komoly tömegeket tudhatnak maguk mögött. Beszéltem olyan családos munkanélkülivel aki a teljes kilátástalanság közepette szurkol Orbánnak, mert úgy gondolja, hogy minden probléma forrása az ország vérét szívó zsidó bankárkör, és ezt halálosan komolyan gondolta.
Úgy hallom, hogy a fidesz már szervezi a maga tüntetését, és bizony van honnan tömegeket meríteni. Meg fogjuk mutatni a világnak, hogy mi nem kérünk európából, és félő, hogy ezt Európa tudomásul is veszi. Aztán majd leshetjük, hogy Orbán keleti szelei mit fújnak ide.
A jelenlegi helyzetre jó példa az éhségsztrájkolók esete, ahol annak ellenére, hogy kristálytiszta okok és célok voltak, mégsem állt ki mélléjük egy aktív MTVA dolgozó sem. Ez ma Magyarország!
Szóval, van még lejjebb. Ahogy Bodnár úr képén is látni, 44-ben is lelkesen gyártottuk, akasztgattuk azokat a táblákat amikről már akkor tudható volt, hogy rövid időn belül a kukában fognak landolni. Most is lesznek ezrek akik a nemzetvezetőt éltető táblákat emelnek majd a magasba.
Az a helyzet, hogy ismét meg kell várni amíg a hidak a dunában lesznek.
LB

zupasta írta...

A kecskefej tényleg nem volt túl szép gesztus, de ha a Magyar igazságszolgáltatás következetes, akkor nem lesz következménye. Hiszen amikor pár éve szokás volt MSZP-irodákba molotov-koktélokat dobálni, akkor az egyik elkövetőnél fölmerült enyhítő körülményként, hogy akkor tette, amikor senki nem volt az irodában (mert nyilván féltette mások testi épségét), illetve direkt olyan irodát választott, ami ha leégne, akkor sem tenne kárt lakóépületekben (majdnem megkapta helyben a béke-Nobelt). Szóval ezek után a kecskefejesnek azonnali szentté avatás járna, különben még kettős mércére kezdhetnénk gyanakodni.

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések