kedd, január 31, 2012

A beszállítói rendfokozat

"A Központi Nyomozó Főügyészség három dandártábornok, hat ezredes, két alezredes, egy őrnagy és négy polgári személy ellen emelt vádat költségvetési szerv önálló intézkedésre jogosult dolgozója által bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt.
A katonai ügyészség szerint a vádlottak - a Honvédelmi Minisztérium (HM) intézményeinek vezetői, illetve alkalmazottjai - pénzt követeltek és kaptak több, a tárcának beszállító vagy arra pályázó cég vezetőjétől. A nyomozati adatok alapján 2002 és 2010 között összesen több mint kétszázmillió forintot kértek, illetve kaptak." írja az MTI hírét idézve a Népszava.

A sorkatonaság bevezetése senki másnak nem lehet érdeke, csak a beszállítónak. A sorkatona képtelen megvédeni a hazát, hiszen a fegyveres harc ma már olyan szakma, amit éveken át kell tanulni, a fegyverek annyira drága jószágok, hogy azokat csak profikra szabad bízni. A mai katona valójában harcmérnöknek tekinthető.
A gyakorlatilag önvédelemre is alkalmatlan sorkatona háború esetén csak arra jó, hogy hősi halott legyen. Magyarul balek, vagy, ahogy mostanában mondjuk: lúzer.
Ezt mindenki tudja, mégis elkezdték a gyerekeink összeírását. Ha elkezdik, akkor be is fejezik. Pláne, ha ez a hatalom marad, amelyik komolyan vesz olyan orbáni dumákat, miszerint "faluhelyen mennyire másképp néztek a lányok a katonaviselt fiúkra".
Valójában arról van szó, hogy ez baromi nagy üzlet a beszállítóknak - a mai magyar viszonyok között a haveri sápolóknak, akik nem feltétlenül csak saját zsebre dolgoznak, hanem ügyesen visszacsorgatnak a pártállamkasszába is. A fölszerelés, az elszállásolás, az öltöztetés, az etetés, a mozgatás, minden. Egy sorkatona milliókba kerül. 
Nem véletlen, ha a vállalkozók mindent megadnak a beszállítói rendfokozatért.


Kép: Gerbovits Csaba leszerelő zászlaja: magyarbaka.hu
(2004-ben Magyar Honvédség állományából leszerelt az utolsó sorkatona,
ezzel százharmincöt éves hagyomány után, megszűnt
a békeidőben alkalmazott sorozás és sorkatonai szolgálat intézménye.)


 .

Nincsenek megjegyzések:

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések