szerda, december 28, 2011

Jó hír, rossz hír

A telesport.hu képe

Olvasom, hogy Orbán Viktor szerint egy életerős ellenzék nem abban reménykedik, hogy valahogy majd belülről szétesik az ellenfele, vagy egy nagyhatalmi központ kiüti riválisát, hanem hogy meg tudja győzni a választók többségét. "Abban reménykedni szánalmas, hogy majd valakik leváltják nekik a miniszterelnököt".
Jó hír, neki: nincs életerős ellenzék. Legalábbis a parlamentben, bár mintha mostanában mégis kezdene életre kelni. Rossz hír - neki, mert talán nem tudja -, hogy egyre többen vannak odakint. Fidesz-szavazók is. Jó hír, mert Orbán életét is megmentheti: csakugyan sokan reménykednek abban, hogy “kívülről” - már amennyiben az EU annak számít - kényszerítik arra, hogy távozzon. Azért, mert nem szeretnének véres összecsapásokat. 
Az a baj ugyanis, hogy Orbán olyan helyzetet teremtett, amelyben nem lehet demokratikusan leváltani. Illetve igen, esetleg két év múlva. Csakhogy addigra összeomlik az ország. Ez nyilvánvaló.
Ezért aztán az egyetlen értelmes megoldás, ha külső nyomásra Orbánt a sajátjai váltják le, kormányostul. Hiába próbálja sebtiben milliókkal közpénzen megvenni a közalkalmazottait, ők már pontosan tudják, mi a tét. Eljön a pillanat, amikor a nép söprésbe kezd. És akkor már nem lehet - két és fél évre se - megtartani a hatalmat. Minden odavész, és felelni kell a hatalommal való visszaélésért, emberek százezreinek megalázáséért, családok tízezreinek tönkretételéért. Orbán pontosan tudja, hogy az ő személyesen kijelölt, rövid pórázon tartott, vele boldogan kollaboráló képviselői mekkora jellembajnokok. Ugyanolyan szilárd gerinccel árulják majd el, amilyennel a szolgálatába álltak. Jó, ha ehhez tartja magát, és addig megy önként, ameddig még mehet. 
Az is jó lenne, ha a fideszesek nem gondolnák azt, hogy ott folytathatják, ahol abbahagyták. Eszükbe se jusson, hogy Lázárt, Kósát, Navracsicsot vagy éppen Vargát tegyék Orbán  helyére. Ezek - és a Fidesz teljes vezérkara, frakcióstul és kádéenpéstül, államfőstül cinikus módon részt vettek a jogfosztásokban, a hatalommal, a joggal való visszaélésekben, a diktatúra bevezetésében. Nem lehet többé semmit rájuk bízni.
Elég a blöffölésből. Elkezdődött a végjáték.

 .

1 megjegyzés:

vontolla írta...

Kedves Mester!
Méltó évzáró!
Köszönjük az évet!
A következő sem lehet rossz, mert a (vér nélküli) harcosakra jobb lesz emlékezni.

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések