hétfő, december 26, 2011

Genyák

Karácsonyra a Kunigunda utcában, az MTV előtt éhségsztrájkolók hangulatos zenét kaptak, jó hangosat, hogy jól rögződjön a fájdalomig erősített muzsika. Plusz még reflektorfényt is, mert nem volt gyertyájuk meg csillagszórójuk az  MTVA-soknak, nyilván. Próbálkoztak mással is, de nem sikerült őket vasrácsokkal körülkeríteni.
Mindezt nem csak hogy karácsonykor, hanem éppen akkor, amikor már az egész világsajtó figyeli, mi történik Nagy Navarroval és társaival, vagyis a magyar sajtószabadsággal. Tényleg, kik ezek, akik azt hiszik, hogy nem csak az LMP veszi észre, hogy a guantánamoi táborban alkalmaztak az éhségsztrájkolók ellen bevetetthez hasonló kínzási módszereket?
A zenével gyilkolás módszerét Fassbindertől, a Lili Marleenből lesték el - hacsak nem eredeti náci szakipari kézikönyvekből - az amerikai demokráciát a guantanamoi rabtáborban védő keretkatonák. Tőlük csak átvették az MTVA tréfamesterei. Jó ötletnek tűnt.
Az MTVA a jogról magyaráz és följelent. Merthogy ilyeneket nem lehet róluk mondani. A per elkerülésére finomítok: ők nem guantánamói hóhérszaksegédek, hanem pitiáner genyák. Mint  a hatalom, amelyet oly nagy odaadással szolgálnak.

 .

5 megjegyzés:

Unknown írta...

Szégyen az országra, amit Navarróékkal művelnek.

Névtelen írta...

Továbbra is egyetértek minden szavaddal, Iván.

Ezt az ételre várakozó sort ma én is láttam, elfogott valami dermedt mozdulatlanság erre a jövőképre. Most még ők állnak ott, de mi lesz az elkövetkezendő években? Irdatlan és istentelen ez mostani politikai hatalom. Menniük kell, minél előbb, mert már most is késő.

Teamami

Unknown írta...

...a náci szakipari könyvekre szavazok - Akkora intelligenciájuk nincs, hogy Fassbindert nézzenek.
Elképesztő jogtiprás, amit a parlamenti daráló gépezet művel.

Névtelen írta...

Meg vagyok botránkozva. A magyar sajtó és média munkatársai, és MÚOSZ hol vannak? Mit lehet tőlük várni ezek után? Semmit. Eltörték a gerincüket, ha volt nekik.

kelgyo írta...

Iván, nagyon szolídan, visszafogottan fogalmaztál. A genya kifejezés hozzájuk képest hangulatos és diplomatikus. A többivel maximálisan egyetértek.

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések