szombat, december 17, 2011

Csillag Ádám kamerája elromlott

Csillag Ádám filmrendező korszakunk egyik legjelentősebb polgárjogi munkása. Ma semmivel nem összehasonlítható mindennapi feladatot lát el, szinte magányosan: kamerájával dokumentálja a fontos eseményeit. Nem csak a tüntetéseket, nem csak az éhségsztrájkot, hanem például rendkívüli erejű kép és hanganyagot készített a gyöngyöspatai valóságról. Százhúsz videója látható ezen az oldalon: http://vimeo.com/user3119084
Elképesztő munkáját néha csekély támogatással, többnyire igen nehéz anyagi körülmények között végzi.
Mégegyszer hangsúlyozom: nem túlzok, ha az állítom, hogy ha nem tud dolgozni, nélküle kevesebbet tudunk a mai magyarországi valóságról, és szegényebb lesz az emlékezet.
Most elromlott a kamerája. Kérek mindenkit, hogy aki teheti, akár jelképes összeggel is segítse a kamera javítását, a kieső időre a bérlést, és egyáltalán Ádám munkáját.
A legcélszerűbb, ha a  Versmaraton számlájára utaltok: MKB RT Fülöp Viktória 10300002-50324436-11103281 - a "megjegyzéshez" azt írjátok be, hogy "Csillag Ádám, kamerajavítás". 

Andrassew Iván
úgy is, mint a Polgárjogi Mozgalom tagja


 .

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ádámot láttam tegnap az MTV-nél, éppen dokumentálta amint az éhségsztrájkolók és a rájuk kihívott rendőrök farkasszemet néztek egymással.Vélhetően sikerült üzemképessé tenni a kameráját

Andrassew Iván írta...

Kölcsön kapott egyet.

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések