csütörtök, december 29, 2011

Novák öröme

Novák Előd Jobbik-alelnök a parlamentben örömét fejezte ki amiatt, hogy a Klubrádió elveszítette a 95,3-as frekvenciát. Az most nem érdekes, hogy ez a szokatlanul nevetséges kis ember miket beszél, de arra jó alkalom, hogy fölhívjam a figyelmét arra, hogy ő és pártja nemsokára a Klubrádió sorsára jut. Nem ferekvenciát nem kap majd, hanem levegőt.
Novák úr mostanában nyilván azt gondolja, hogy a Fidesz-Jobbik álháborúskodó háttérpaktum kitart majd 2014-ig, és elhiszi azt a belebegtetett baromságot is, hogy “végső esetben” elképzelhető egy nemzeti koalíció. Én meg most megmondom, hogy ha Orbán hatalmon marad, és úgy gondolja, hogy már jól legyőzte a tőle balra állókat, akkor jön a Jobbik. Bármilyen fura, Orbán nem a szocialistákat véli fő ellenségnek, hanem a nemzeti szocialistákat, a nácikat. (A Gyurcsány-gyűlölet nem politikai, hanem magánemberi betegség.) Ő teremtette a Jobbikot, de túlnőtte magát, és Orbán számára már az is elképzelhetetlen, hogy egy ilyen mocskos erővel együtt kormányozzon. Azért mocskos, mert még nála is lealjasultabb politikai eszközöket használ. Olyanokat, amelyeket még ő se merne.
Ha minden rosszul megy és Orbán marad, akkor egy év múlva indul a gőzhenger. Akkor majd mi is csókoltatjuk Novák Elődöt. Bár inkább mégse.

 .

5 megjegyzés:

kelgyo írta...

Olyan jópofákat tud mondani az alelnök úr. Hogy élvezne el a feje a nagy örömtől.

Lajos bácsi írta...

Úgy tűnik, mostanában senkitől nem kapott pofont és provokál. Remélem ennél nagyobb öröme nem lesz....

hegymenet írta...

Ne legyenek illúzióink. Ha kell összeáll a helyiérdekű nemzeti szocialistákkal is. Nem elképzelhetetlen az együttműködés a két párt között.

joti írta...

„Bármilyen fura, Orbán nem a szocialistákat véli fő ellenségnek, hanem a nemzeti szocialistákat, a nácikat.”

Azt hiszem, némi Orbán iránti empátiával megfejthető az oka, és akkor már nem is olyan fura:
Számára nem az a fő ellenség, aki az elveitől a legtávolabb álló nézeteket vallja, hanem aki a hatalmát potenciálisan a legjobban veszélyezteti. Márpedig az ország minden lakosára radikalizáló hatást kiváltó gazdasági és politikai ténykedése az amúgy eleve radikális Jobbik térnyerését fogja eredményezni. Ezért nyilvánvaló, hogy már most is ők jelentik, de főleg a jövőben ők fogják jelenteni a fő ellenséget.

RÁBA GYÖRGY írta...

Mindig mondtam: Elődöt annak idején be kellett volna dobni a hídról a Dunába. Kifogták volna, de nem lenne ekkora pofája.

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések