kedd, december 27, 2011

Egetverő

Nem bírom nem nézni azt a rettenetes képet, amit a tegnapi számunk címoldalán közöltünk: a Rókus kápolnától a Blaháig áll a több száz méteres sor, vélhetően éhező vagy éhezés-közeli emberek tömege várja, hogy az ökumenikus segítséggel jótékony krisnásoktól kapjon valami kis meleg ételt.
Gondolom, más szükségkonyhákon ugyanilyen sorok állhatnak.
Rémisztő látvány: a háborús, régi világválságos időket idézi. Rémisztő, hogy megint itt tartunk, és csak nő, növekszik a sor.
Remélem a mi drága istenfélő politikusaink, élükön Orbán Viktorral és Semjén Zsolttal arrafelé limuzinoztak sürge dolgaikat intézve, és látták, hogy rosszabbul élünk, mint hat éve, és pláne, mint két éve. És nincs helye a dumának, a mellébeszélésnek. Ez a tény.
És talán egy pillanatra eszükbe jutott, hogy - a szó ezúttal nagyon szoros értelmében véve is - egetverő baromság volt Iványiékat, a krisnásokat és más derék kis vallásos közösségeket kilökni az egyházak közül, kihúzni alóluk azt a talajt, amit arra használtak, hogy jót tegyenek a népnek. Ami amúgy az állam dolga lenne, és lesz is talán, ha ez így megy tovább.
Remélem a mostanában már egyre kevésbé nagyképű középosztálybeliek is jártak arrafelé a jóllakott ünnepeket zsírját lesétálgatni. Mit mondtak magukban? “Ez van.” Vagy azt, hogy “ez vár”?
Jó reggelt Magyarország!


 .

4 megjegyzés:

Malvina írta...

...hát, ehhez nincs mit hozzáfűzni..., halálosan pontos, méghozzá, szó szerint az...:(

Unknown írta...

Szomorú volt látni, miközben Matolcsy Bécsben tengeti napjait, vagyonunkat gyarapítva. Még szomorúbb, ami épp most a Kunigunda utcában történik. Tennünk kellene valamit. Erika

Névtelen írta...

"Budapest, 2011. december 27., kedd (MTI) - A Magyar Állami Operaház január 2-án ünnepi gálaestet rendez az új alaptörvény 2012. január 1-i életbe lépésének alkalmából - értesült az MTI kormányzati forrásból kedden.

A MTI úgy tudja, az újév második estéjén, 20 órakor kezdődő rendezvényre állami vezetőket, közéleti szereplőket, valamint operarajongókat hívott meg az Operaház. A gálaest programján Erkel, Weiner, Bartók, Kodály, Dohnányi és Liszt művei kerülnek terítékre a Magyar Állami Operaház Zenekara előadásában. A rendezvény 13 millió forintos költségét az állam biztosítja.
A gálaest nem sajtónyilvános, műsorát ugyanakkor a Duna TV élőben, ingyenes átvétellel sugározza, az MTI és a kormany.hu által készített fotókat pedig díjmentesen használhatja minden sajtóorgánum.

Névtelen írta...

Úgy tűnik, le kell gyilkolni mindazokat, akik már nem hoznak hasznot a Fidesznek. Nem az országnak, hanem nekik. Az öregeket, a munkanélkülieket, az ezeken segíteni akaró kisegyházakat. A szolidaritás szitokszó lett. A vallásszabadság is. Annak idején Hitlert is demokratikusan választották meg, és őt is unorthodox eszközökkel kellett leváltani. Tanuljunk a történelemből!

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések