szerda, december 14, 2011

A bubusok jogfosztása

Na, megjöttek a fideszistás jogászkodók, a csűrcsavarás szakemberei, a joggal való visszaélés forradalmárai: Nagy Navarro sztrájkja jogellenes és egyértelműen sérti a sztrájkról szóló törvény előírásait - közölte az MTVA, amely szerint sztrájk akkor kezdeményezhető, ha az azt megelőző egyeztető eljárás hét napon belül nem vezetett eredményre, stb. Munkaügyi bíróságra szaladnak.
Mintha lehetne arról dumcsizni egy diktatúrában, hogy rúgják ki magukat az MTVA vezetői.
Nincs bennük szégyenérzet. Három ember álldogál meg üldögél a Kunigunda utcai tévégyár bejáratánál és tiltakoznak. Másképp nem tudnak: nem esznek. Nem munkajogi problémák miatt, hanem azért, mert a hatalommal való visszaélés médiamérnökei megszállták az egész közszolgálati hírtrösztöt, és egyszerűen belehazudtatnak az emberek arcába. Meg azért, hogy ne a megzsarolt kis médiamelósokat tegyék felelőssé a hamisításokért, hanem azokat, akik parancsolnak nekik. Ha már nem lehet szétzúzni ezt az egész szégyellnivalóan szégyentelen kamugyárat. Új hír: találtak egy helyettes felelőst, de nem mondják meg, hogy kicsoda.
Pontosan tudtuk: ha a Fidesz telepszik, totális manipulálásba kezd, és nem lesz határ. Gyakorlatilag elvették a tájékozódáshoz való elemi jogot. 
Az más kérdés, hogy a dolog értelmetlen. Az embereknek van eszük: apró jelekből mindig észreveszik, ha hülyének nézik őket. Ezért aztán a megszállt kormánycsatornákat egyre kevesebben nézik és hallgatják. Tehát fölösleges volt a sok elbocsátás, a nagy forradalmi átszervezés. Nyomatják a milliárdokat a semmibe. Az persze baj - és ezellen senki nem tiltakozik -, hogy az úgynevezett kereskedelmi csatornák is a Fidesz-kívánságokhoz igazodnak. A néhány másodperces politikai hírek a tizedik hely, a “hogyan szedték ki a tűzoltók vaddisznót a gödörből” típusú életképek után jönnek. Így teljes a magyar tévébubusok jogfosztása.
Most szólok: kifejezetten jót tesznek, ha a bérjogászok beperlik az éhségsztrájkolókat. Nekik már úgyis mindegy, úgyis kirúgják vagy kipiszkálják őket. A kollégák meg tovább sunyíthatnak. De legalább megint reped egy jó nagyot a hatalom maszkja.
Beperelni az éhségsztrájkolót! Zseniális. Néha nem könnyű embernek maradni.

A 168 óra képén Nagy Navarro Balázs, korunk legveszedelmesebb
munkaügyi bűnözője látható

Fölkészül Szávuly Aranka (balra), akit nyilván veszedelmes
fölforgatóként vezettetne el száron, bilincsben
a jogforgató, de talán jó lesz a "közlekedés akadályozása"
is, vád gyanánt
 .

6 megjegyzés:

kelgyo írta...

Ez is Orbán Viktor szabadságharcának része. Már csak az emberiességet kell legyűrni, neki már nem probléma, mert saját magából rég kiirtotta.

joti írta...

A tolvaj, a betörő azt hiszi, hogy ügyesebb, mint a többi és sosem bukik le.
Téved!
A diktátor azt hisz, hogy okosabb mint a többi és a hatalma örökkévaló.
Ő is téved!

kelgyo írta...

Joti: eddig még sajnos őt igazoltuk birkaságunkkal. Mitől ne hinné örökkévalóságát? Mi is becsapjuk azzal, hogy nem cáfoljuk meg kellő erővel.
Minden kettőn áll. A diktatúra is.

joti írta...

kelgyo:
Két év még messze van az örökkévalóságtól. Most talán még hiheti.
Azért érdemes a tendenciákra is figyelni: Az elégedetlenség egyre nő.
Mint azt dialektika órán megtanultuk: a mennyiségi változások időnként minőségi változásba csapnak át.

kelgyo írta...

Bár olyan fittül működne az a dialektika, ahogy anno szerették volna. Csak itt még a mennyiség nem ütötte meg a kritikus határt. Szerintem tavasztájt már több elégedetlenkedő lesz, és nem biztos az se, hogy a minőség, amibe átcsap, nem a szenny lesz ...

Névtelen írta...

Pótoltam, ma ott voltam! Valami elindult! A nem történt semmi állásponthoz képest ma kirúgták az Élő Gábort, egy másikat meg egy székkel arrébb ültettek! Gondolom jött egy telefon, valahonnét külföldről, egy fejlettebb demokráciából, ahonnét valamit remélünk! Dobtak egy koncot, de a sztrájkolóknak ez kevés, az összes szarházi manipulátort szeretnék kinnt látni!
Le a kalappal a kitartásuk, a tisztességük elött! Az ilyen emberek miatt látom a halvány reményt a jövőben !
LB

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések