csütörtök, január 10, 2013

Idegesen


Egy javaslat a jövő évtől megszüntetné azt a lehetőséget, hogy szükség esetén kötelező szűrővizsgálatot rendelhessenek el a hatóságok az ország egyes területein. Ebből az olvasó rájön, hogy ha eddig nem tudta, hogy maga a lakossági szűrés kötelező jellege már megszűnt. Ha tudta, akkor sem lehetett teljesen biztos abban, hogy miért. 
Már csak azért se, mert időközönként azt hallotta, hogy megint támad a tbc. Mert ugye, a nyomor. Meg a rezisztencia. Annál is inkább zavar lehet a fejben, mert Danó Anna a Népszabadságban azt írja: “Veszélyezteti a járványügyi biztonságot, hogy a tiszti főorvos nem rendelhet el kötelező tüdőszűrést, például egy egész falura – mondta Falus Ferenc tüdőgyógyász, egykori tiszti főorvos. Hozzátette: ez a veszély azért is nagyobb, mint korábban, mert a gyógyíthatatlan multirezisztens tbc behurcolásának veszélye erősebb, mint eddig bármikor.” 
Most akkor mi van? Nekem például eszembe jut egy nem is olyan régi hír: valaki utazás közben egyszerre 17 embert fertőzött meg tbc-vel.
A kormánynak vagy a tervezgető hivatal illetékesének nagyon világosan el kellene magyaráznia, hogy mit miért tesznek. Mert különben frusztráltak leszünk - vagyis idegesek -, és azt pontosan tudjuk, hogy olyankor támad legjobban a baj, amikor az ember ideges.

 .

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Iván!
Ma óránként bemondta pl. a Klubrádió, hogy Európában támad az influenza az ANTSZ facebook oldalára hivatkozva. Az ANTSZ-nek nincs facebook oldala, talán ÁNTSZ sem. Több mint egy órás keresgélés után megtaláltam a hivatkozott közleményt, kíváncsi lennék, hogy Ön -közismert informatikai stb. ismeretei birtokában- mennyi idő alatt találja meg. Ott viszont egy szó nincs a TBC szűrésről, biztos nem ránk -és rá!- tartozik.
Üdvözlettel István

Andrassew Iván írta...

Egy perc: http://www.delmagyar.hu/belfold_hirek/antsz_mar_tiz_europai_orszagban_influenza_jarvany_van/2315118/

A hírt nyilván az MTI adta ki, azt vette át a delmagyar.hu. Nekem most, itthon nincs MTI, de vélhetően szóról-szóra ezt írta.

Névtelen írta...

Egészen pontosan irhattam volna, hogy a hivatkozott ANTSZ facebook oldalt kerestem, ami az ősforrás és létezik, de így ilyen egyszerűen nem lehet megtalálni, még lehet próbálkozni. :)
Lehet, hogy újabb tapasztalat lesz arról, hogy az államigazgatás átszervezése szétzilálta az internetes informálódást...

Üdvözlettel: István

Névtelen írta...

Az "ANTSZ" fészbukoldalának hívószava: Tisztiorvos ;
https://www.facebook.com/tisztiorvos

Üdvözlettel István

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések