szombat, január 19, 2013

Ha ez így megy (két befejezéssel)



Miután megjelent egy írás a cigányok egy részének állati mivoltáról, olvastam, hogy Barack Obama Martin Luther King Bibliájára esküszik második ciklusa kezdetekor.
Erről meg valahogy az amerikai fekete rabszolgák jutottak eszembe. Vagyis inkább a tartóik, a gazdáik. Az, hogy ezek az emberek a keresztény Európából származtak, megtartották a vallásukat, nyilván igyekeztek a Tíz Parancsolat szerint élni. Hogyan történhetett meg mégis, hogy mindenféle morális gátlás nélkül emberek ezreit vásárolták meg rabszolga-kereskedőktől, a saját tulajdonuknak, a saját beszélő szerszámaiknak tekintették őket. Ilyen vagy olyan szintű törtvényekkel szentesítették azt az állapotot, hogy a gazda akár meg is ölheti a rabszolgáját, ha az elszökik vagy rá támad, netán lázad vagy lázadásra bujtogat?
Hogyan történhetett meg, hogy ezek az emberek istentiszteletekre jártak, és az egyházuk nem utasította ki a rabszolgatartókat a templomokból? Hogyan deformálódhatott odáig az embertelenség, hogy a gazdák még az elemi ösztöneiket is képesek voltak elfojtani, fölülírni? Nem akkor, amikor a beszélő szerszámokat szexuális aktusokra kényszerítették, hanem akkor, amikor az ilyen közösülésekből gyerek született, és azt nem szabadították föl, hanem a rabszolga tenyészállomány gyarapodásának tekintették.
Ez  csak egy módon történhetett meg: a rabszolgát alsóbbrendűnek gondolták. Nincs más magyarázat. Nyilvánvaló, hogy az Afrikában összefogdosott emberformájú lények kultúrájukból kiszakítva európai szemmel nézve afféle “ vadak” voltak. Annak következtében, hogy nem tanulhattak, hogy esélyük nem volt a szellemi fejlődésre, hosszú időn keresztül köztük talán még a legértelmesebbek sem voltak képesek még csak megközelíteni sem azt a színvonalat, ami megközelíthette volna a legprimitívebb, de iskolába, templomba járó fehér ember szintjét. Így aztán rögzülhetett az, hogy ezek primitívek, tulajdonképpen a fehér ember jót tesz velük, mert - ha rendesen dolgoznak és nem lázadoznak - legalább ehetnek.
Nálunk kicsit fordítva működik a dolog: ha fölkészülünk arra, hogy egy réteget ki kell fosztani, ki kell űzni a jogaiból, akkor elkezdjük leminősíteni. Bár ezt nem a nácik találták ki, eddig ők alkalmazták a legeredményesen Európában. A hétköznapi fasizmus épülésének és terjedésének biztos jele, amikor a hatalom elkezd élni ezzel az eszközzel.
Ahol meg lehet tenni azt, hogy a rokkantakkal úgy bánnak el, mintha bűnözők lennének, a hajléktalanokat, mint bűnözőket börtönnel fenyegetik, a kisegyzázakra rá lehet akasztani a “biznisz” minősítést, mielőtt megszüntetjük őket akkor is, ha szinte minden bevételüket az elesettekre költik... Soroljam? Ott nincs mit csodálkozni azon, ha osztódni kezdünk magunkfajtákra és magukfajtákra, és a végeredmény: a magukfajtákról egyszercsak hivatalosan is kiderül, hiszen magas tekintélyű művészeti akadémikusok mondják: ők nem magyarok. 
Most kezdünk el nagyon távolodni attól, hogy egyszer egy magyar cigány miniszterelnök illő tisztelettel kölcsönkérje az Egyesült Államok kormányától Martin Luther King Bibliáját, hogy arra esküdjön.

(Klubrádió, Hetes Stúdió)

És amit kénytelen voltam kihagyni, mert az írás túl hosszú volt ahhoz, hogy a műsorba férjen - némiképp más befejezéssel:

Ha ez így megy tovább, akkor az lesz, hogy aki “nem magyar” egy olyan időszakban, amikor Magyarország gyarmatosítása érdekében idegen hatalmak fogtak össze ellenünk, az ellenség, és bármelyik magyar kedve szerint bánhat vele.
Ha ez így megy tovább, akkor a “nem magyarok” még mindig jobban járnak, mint például a cigányok, akik természetesen nem magyarok - hogy is lennének magyarok, ha egyszer állatok -, így aztán bármikor verhetők, valami “netán bekövetkező” zavargás esetén tiszta lélekkel ölhetők, békeidőben pedig sintérkézre adhatók.
Ha ez így megy tovább, akkor a “nem magyarok” a cseperedő hétköznapi fasizmusban akkor járhatnak jól, ha börtönbe vagy fogolytáborba kerülnek és valahogy ki tudják követelni maguknak a nemzetközi jog által előírt idegenekkel való bánásmód minimális színvonalát. 
Ha ez így megy tovább, mert a hatalom képtelen, legalább szavakban megtagadni azt, aki állatnak minősít embereket, akkor a cigányok legföljebb abban reménykedhetnek, hogy mivel eléggé régóta élnek a Kárpát-medencében, esélyük van arra, hogy bekerül az Alaptörvénybe, miszerint ők tulajdonképpen magyar tenyészésű állatok, mint a szürke marha, a puli, a pumi meg a kuvasz - tréfásan úgy is mondhatnánk, hogy hungarikum-jellegűek - így aztán némi védelmet élvezhetnek. Pláne, ha sikerül törvénybe tenni, hogy csak gazdák felügyelete alatt dolgozhatnak - talán ők a legalkalmasabbak például a cigánymeggy szüretelésére -, hiszen egy kapitalizmusban a magántulajdon a leghatékonyabb. Esetükben persze föltéve, hogy gazdáik betartják a tenyésztési szabályokat.
Ha ez így megy tovább, ezeket a szabályokat majd a Fidesz és a Jobbik 2014-es fölényes választási győzelme után Bayer Zsolt vezetésével állítja össze humánus törvény erejű rendeletté a Magyarságvédelmi Államtitkárság.
Ha ez így megy tovább, akkor is van persze pici remény: a cigányok se búsuljanak, hiszen Barack Obama Martin Luther King Bibliájára esküszik, ami arra utal, hogy az amerikai elnök ősei kitűnő tenyésztési szakemberek tulajdonában voltak.

(Itt jegyzem meg, hogy manipulációs demonstrációm az utolsó mondatában hamis, hangulatkeltő állítás lelhető, hiszen Obama apja az USA-ban tanuló kenyai diák volt, anyja fehér, így az elnöknek nem voltak rabszolga ősei. Legföljebb a gyerekeinek, hiszen a felesége afro-amerikai.)

 .

Nincsenek megjegyzések:

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések