szerda, január 16, 2013

Hülyeségcsökkentés kellene!


Írtam már egyszer erről, de most éppen aktuális. Arról van szó, hogy Németh Szilárd, a január elsejétől hatályos rezsicsökkentést ellenőrző fideszes munkacsoport vezetője azt javasolta a kormánynak, hogy a víz-, a csatorna-, illetve a szemétszállítás területén kívül a kéményseprési szolgáltatások díjainak felülvizsgálata is kerüljön be abba a körbe, ahol a kabinet a rezsicsökkentés kiterjesztésének lehetőségét vizsgálja.
Az utóbbi években rendszeresen megjelenik nálunk a kéményseprő. Kér egy pohár vizet, aztán bemegy abba a pici helyiségbe, ahol a cirkó kazán működik. Fölemel egy telefonnyi műszert, ránéz és megállapítja, hogy minden rendben. És ezért elkér valami ötezer forintot.
Mivel ezt ennyi munkáért kicsit túlzott javadalmazásnak gondoltam, megkérdeztem minden lakásunkba tévedt gázkészülék-szerelőt, hogy mit mér a kéményseprő. “Semmit. Innen nem jöhet ki káros anyag, hiszen a kazán zárt rendszerű.” Egyszer fölhívtam a kéményseprő vállalatot is. Az ügyeletes azt mondta, hogy a szerelőknek igazuk van, csakugyan nincs mit mérni, de a törvény az, hogy mégis mérni kell.
Németh Szilárd figyelmét fölhívhatná valaki arra, hogy hülyék módjára milliárdokat fizetünk ki a semmire, ami nevetségessé teszi azt az államot is, amelyik erre kötelez minket.

 .

Nincsenek megjegyzések:

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések