péntek, július 27, 2012

Kulturterror-elhárítás

Elképesztő hír: Ókovács Szilveszter kitiltotta az Operából az operaház örökös tagját, Tokody Ilonát. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas művésszel 10-15 perces beszélgetős műsort szeretett volna felvenni az egykori fideszes miniszter, Rockenbauer Zoltán (aki jelenleg a köztévé főszerkesztője) stábja, de a kormánybiztos megtiltotta, hogy Tokodyval a házban forgassanak. Ókovács azzal indokolta a döntést, hogy a világhírű művésznőhöz kapcsolódó sajtómegjelenések valótlanságot is tartalmaztak, s ez hátrányosan befolyásolta az operaház megítélését.
Elképesztő lenne a hír, ha az utóbbi két évben nem lett volna általános gyakorlat, hogy a volt vezetőket, munkatársakat, bárkit, aki már nem kell, gyakorlatilag terrorelhárító eszközökkel távolítanak el, amikor kirúgják őket. Csak az szokatlan, hogy egy világhírű művésszel is meg lehet ezt tenni.
A kérdés most az, hogy Rockenbauer Zoltán esetleg jelzi-e Orbán Viktornak, hogy a sajtóvilágban szintén igen jártas Ókovács Szilveszter őt is megsértette, hiszen őt is kitiltotta. Nyilván föltételezte, hogy a Tokodyról készült filmben valótlanságok lesznek. Ami azt is jelenti, hogy Tokody hazudós és gonosz, Rockenbauer pedig fölkészületlen, hiszékeny és dilettáns.
Kitől kér majd először bocsánatot Ókovács?

Tokody Ilona a Blikk képén Ókovács kitiltó levelével

 .
 .

3 megjegyzés:

Pocakos írta...

".....Ókovács azzal indokolta a döntést, hogy a világhírű művésznőhöz kapcsolódó sajtómegjelenések valótlanságot is tartalmaztak, s ez hátrányosan befolyásolta az operaház megítélését...."

Itt egy sajtómegjelenés 1989-ből a Chicago Tribune-ból:
Azt írja zenekritikus, hogya "Tokody által megformált Iris, olyan Callas szerű" (Tokody`s touching, Callas-like Iris)
Ókovácsról nem olvastam elismerő kritikát a Chicago Tribune-ben, de máshol sem.

ÉvaZsuzsanna írta...

Pocakosnak: azóta eltelt 23 év! Sajnálom a művésznőt, nem méltó Hozzá, ragyogó múltjához, amibe mostanában keveredett...

Névtelen írta...

ÉvaZsuzsanna: és világhírű művészeket vegzálni, megfélemlíteni a politikai alvilághoz tartozó egyéneknek ragyogó múlt nélkül méltó?
tüske

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések