hétfő, július 23, 2012

Hipno

Van abban valami  egészen elképesztő, hogy miközben az IMF-fel és az Unióval való tárgyalásokon a legalább féléve tartó önfeledt, boldogságos, forradalmi pávatáncban eddig 800 milliárdot vesztettünk, még mindig ott tartunk, hogy az is lehet, hogy októberben, de lehet, hogy mégis inkább csak jövőre lesz itten megegyezés. Vagyis addig újabb százmilliárdokat veszíthetünk azon, hogy Orbán Viktor nem mer belemenni a gazdaságpolitika szoros ellenőrzésébe. Mert akkor vége az unortodox marháskodásnak. Ez nem csak azt jelenti, hogy az államnak nagyon drága ez az atavisztikus szexuális előjáték, hanem egyenként szinte mindenkinek, hiszen havonta ezrekkel többet fizetünk a kölcsönökért, a benzinért, ennivalóért és mindenért, amibe a pávatáncos tangamadzagjából hiányzó bankjegyek mégiscsak beépülnek valahogy. Hogy ezzel a bizarr képzavarral éljek.
Egyetlen politikai szervezetben, mozgalomban nem merül föl, hogy ki kellene mondani: ha legkésőbb októberig nincs megegyezés, akkor hatalmas tüntetésen követeljük a teljes Orbán-kormány azonnali francbatáncolását - volt kormánypárti áldozatok támogatásával. Mert talán addigra fölébrednek végre azok is, akiket eddig eredményesen néztek teljesen hülyének.
Hogyan lehet egy egész népet védtelenné hipnotizálni ezzel a beteges riszálással?

 .

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Nem lesz IMF hitel, mert Orbán Simor mandátumának végére vár, akkor le lehet nyúlni az MNB valuta tartalékát és minket nem ellenőriz senki. Ez az én véleményem.

Névtelen írta...

A magyar nép még mindig nem mozdul, ami azt bizonyítja, hogy túl jól és túl szabadan él. Az idő persze ellene dolgozik, de ezt meg nem tudja, mert senki nem mondja el neki. (Itt most a közmédiára és a két legnagyobb kereskedelmi televízióra gondolok.)

Orbánt egyetlen dolog érdekli: minél hatékonyabban (és minél tovább!) elszivattyúzni a közpénzeket, és magánszemélyek zsebébe tenni. Az IMF ezt megakadályozná, ezért én is úgy gondolom, hogy nem lesz megegyezés. A pávatánc egyfajta egyensúlyozás, amellyel az IMF-megegyezést és az államcsődöt is elkerülni igyekszik.

Ahogy Róna Péter néhány hete az Egyenes Beszéd-ben rámutatott, az MNB élére nem lehet olyan bábot ültetni, aki nem az EKB illetve a piacok iránymutatása alapján, hanem például Orbán kedve szerint cselekszik. Az ilyesféle lépések 24 órán belül államcsődhöz vezetnek. Orbán Viktor politikája körülbelül olyan, mintha valaki egy magas pallón egyensúlyozva lépdelne a palló vége felé, mert visszafordulni nem lehet, a palló vége pedig már látszik, hogy nem vezet sehova.

Talán abban bízik, hogy miután elegendően nagy lesz a vagyona, el tud rejtőzni valamelyik elmaradottabb országban.

zizi

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések