szerda, július 18, 2012

Virtus

Ha a fideszes képviselők indítványozzák, hogy legyen megint halálbüntetés Magyarországon, és Orbán nem záratja ki őket a frakcióból, az rossz jel. (Ha a jobbikosok, akkor az természetes, hiszen nem is várható el tőlük más, mint az alantas ösztönökre építkezés.) 
A környezetemmel erős vitában vagyok, mert ők azt állítják, hogy Orbán nem merné a halálbüntetés visszaállítását meglépni, én meg azt, hogy ez attól függ, hova “fejlődik” mentális értelemben. Az, hogy bármiben nemzetközi egyezményekhez csatlakoztunk, neki nem számít. Egyrészt évek óta bármire képes a szélsőségesek kedvéért, másrészt egész jogipari trösztöt tart fönn annak érdekében, hogy kormánya kijátszhassa a nemzetközi- és a magyar jogrendszert. Régóta talány, hogy miért nem vezeti be inkább a kevésbé macerás rendeleti kormányzást a jogi pávatánc helyett. Talán a virtus miatt.
Aki nem mondatja le azt a médiatanácsot, amelyik a hátoldali aláírásokra hivatkozva semmisít meg pályázatokat, aki maga siet kijelenteni, hogy az alkotmánybíróság határozata nem érdekes, az bármikor bevezetheti a halálbüntetést is. Csak azért, hogy megmutassa. Az egész politikai létének nincs már más összetartó fonala, csak az, hogy márpedig ő megmutatja. Bármit. Bármikor. Bárkinek. Oszt annyi.

 .

7 megjegyzés:

Kasszandrosz írta...

Beismerem, tévedtem. Az Ez van opushoz írtam volna, ha megjelenik a tanulás és a tanultság fontosságáról. Gondolva, hogy a tanult ember talán nem ösztönlény. Köze nincs a kettőnek egymáshoz, igaza van ennek az írásnak. S Talán nincs is olyan messze a megerőszakolása ellen tiltakozó lányt árokba lökő gyilkos tette, illetve a jogállamiságot sárba tipró jól képzett, Oxfordban végzett jogászé.

párizsi lány írta...

Ez az Oxfordban végzett jogász amikor beült a Parlamentbe a retkes farmerjában, a nagyon antipatikus ivócimboráival, sejthető volt a mai állapot. Amig magányosan mutogat, addig nem érdekes, de sajnos a koleszesek együtt mutogatják a világnak. Nekünk meg, oszt annyi.

Pocakos írta...

1989-ben Orbán Soros ösztöndíjjal 4 azaz négy hónapot töltött az oxfordi Pembroke College-ben az angol liberális filozófia történetét tanulmányozta, de tanulmányait az 1990-es magyarországi országgyűlési választás miatt félbeszakította. Már januárban hazajött.

joti írta...

Ugyan már, kedves Pocakos!
Ne gondoljuk, hogy ha Orbán kitölti a teljes hat (vagy tizenkét?) hónapos ösztöndíjas ídőt Oxfordban, akkor később nem bújt volna ki belőle a valódi énjét tükröző kisnapóleon.
Ő egy sakkjátékosként 1993-ban felmérte, hogy a politikai sakktábla liberális oldalán nincs sok keresnivalója, ha meg akarja szerezni a hatalmat.
Ezért gyorsan forgatott egyet a köpönyegén.
Ahogy előtte nem volt igazi liberális, ugyanúgy nem igazi jobb-keresztény most.
Egyszerű számítás az egész, ami
egyelőre – úgy látszik – be is jött neki...
Hogy mikor kezd inogni, mikor fog összedőlni az egész Matolcsys kártyavár, csak idő kérdése.

Névtelen írta...

Kedves joti!

Már összedőlt.

Már csak be kellene ismerni.

zizi

Névtelen írta...

ha orbán látványosan fütyül az Alkotmánybíróság döntésére, és egymaga felülírja azt, nem kérdéses, hogy képes lenne a nemzetközi egyezményeket is felülírni, ahogy az eu irányelvek esetében ezt már számos esetben megtette. más kérdés az, hogy ez lenne az ő veszte, mert egyre többen vannak olyanok, akik legszívesebben őt látnák a kötél végén, pláne, ha erre törvényes lehetőség is lenne. (tüske)

joti írta...

Névtelen; 2012. július 19. 7:57

Nem dőlt még össze, csak látszik, hogy ez lesz a sorsa. Egyelőre a lenyúlt pénzek és az adófoltozások együttesen még életben tartják a gazdaságot.
Az állapot a lélegeztető készülékre kötött betegéhez hasonlítható.
Hogy a rendszer hosszabb távon életképtelen, azt minden normális közgazdász tudja, sőt, aki egzisztenciálisan megengedheti magának, ki is mondta már.

Orbánnak azt kellene beismernie, hogy Matolcsyval rossz lóra tett.
De hiába tudja már, hogy így van, ha bevallja, oda lesz a tévedhetetlensége, amit nem enged(het) meg magának, mert akkor mit fognak szólni a hívek?
Kutyaszorító helyzet ez, nem lennék szívesen a helyében.
Orbán ugyanis hazárdírozott: Tizenkilencre lapot kért, amikor abban bízott, hogy a nemzetközi gazdasági helyzet javulása magával húzza majd a magyar gazdaságot is, és így 2014-re egy kedvező helyzet állhat elő.
Ez a forgatókönyv nem jött be neki.
De hogy be tud-e, be fog-e jönni egy másik, azt még nem tudhatjuk.
Sajnos a jelenleg még mindig béna ellenzék egyelőre nem sokat tesz azért, hogy ne jöhessen be.

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések