szombat, július 21, 2012

Két köszönöm

Molnár Rozália, a kiváló polgárjogi harcos ezt üzente a héten a Facebookon: “Kedves ismerőseim, barátaim! Elszörnyedve látom miket osztogattok Bándy Katával kapcsolatban. Bándy Kata áldozat. Isten nyugosztalja békében, családjával együtt érzek, el sem tudom képzelni mit érezhetnek. Az elkövetőnek azt kívánom ott pusztuljon el a börtönben ahol van, mert megérdemli!!!! DE NEM MI CIGÁNYOK ÖLTÜK MEG KATÁT!!!!!!! Ahogy Szögi Lajost, Marian Cozmát sem. Megölték őket bűnösök!!! A bűnnek nincs színe!!! A CIGÁNYSÁG NEVÉBEN IGENIS KIKÉREM MAGUNKNAK, HOGY AZ EGÉSZ CIGÁNYSÁGRA KIVETÍTETEK EZEKET A SZÖRNYŰ TETTEKET!!!!!! 
Aki mégis úgy érzi, hogy a "CIGÁNYOK" ölték meg őket, azt arra kérem, most töröljön az ismerősei közül.
Köszönöm!”
Bándy Kata édesanyja pedig ezt írta gyászában is elképesztő méltósággal és felelősségtudattal: 
"A család kérését is tolmácsolom, amikor arra kérem a civil és a politikai szervezeteket, hogy se a lányunk nevét, se a személyes tragédiáját ne használják fel uszítás, gyűlölködés vagy a halálbüntetés visszaállításának ürügyéül.
Köszönöm." 
Ma este héttől a Szent István téren, a Bazilikánál virrasztanak mindazok, akiket mélyen megrendített Bándy Kata rettenetes halála és az emberi méltóság megtiprása.

 .

Nincsenek megjegyzések:

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések