kedd, június 19, 2012

Világszégyen

Elie Wiesel visszadja a kitüntetést, mert Kövér László részt vett egy Szálasit követő író újratemetési bohóckodásán. A Nobel-békedíjas írót nyugtalanítják azok a hírek is, amelyek szerint köztereket neveznek el Horthyról és rehabilitálják Wass Albertet. 
A szélsőjobb - amely már a Fideszen belül is hangadó - nyilván ünnepli a nagykereszt-visszaadást: dögöljön meg ez a magyar származású büdös zsidó is. 
Semmi baj: a propagandaminisztérium gondoskodik arról, hogy az emberek többsége ne is halljon erről a hírről - ha mégis, akkor ne értsék, mekkora lépés az ország teljes elszigeteléséhez. Pedig, ha megértenék Wiesel gesztusának súlyát, talán látnának összefüggést: ahol a világtörténelemben szinte egyedülálló módon olyan “forradalom” zajlik, amelyben a látható cél olyan új osztályviszonyok létrehozása, amelyben az alsóbb népséget tudatosan és tervszerűen szorítják a legkétségbeejtőbb szolgaságba, nem az a legnagyobb baj, hogy a vezetők mindenre kapható dilettáns köztahók. Hanem az, hogy a viselkedésük és a horthyzmussal meg a nyilas múlttal való sunyiskodó kokettálás a már nem is lopakodó hétköznapi fasizmus természetes következménye. Nagy baj lesz, és sok évtizedes világszégyen, ha ezt a cinikus hatalmat és a cinkos szolgahadat nem zavarjuk el idejében. 

 .

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Fegyverbe!

párizsi lány írta...

Egyetértek Névtelennel. Csak kik rGADNAK FEGYVERT? a szétzilált, bizonytalan, megfélemlitett emberek? Netán a bevándorlók, akiket befogadtunk? Inkább csomagolnunk kéne. De attól tartok, kalandvágyból maradunk.

kelgyo írta...

Kíváncsi vagyok Kövér válaszára.

IQnuku írta...

Fegyverbe!
Rohamra a neofasiszta pederaszta
nyilas hagyományápoló adminisztráció ellen! Csak tudnánk kik voltak kétharmadék ?
Tessék elöl menni, Önnek még két szeme van, minek annyi......??

Névtelen írta...

Lenin definiálta a forradalmi helyzetet. Szerinte akkor keletkezik, ha a nép már nem tud a régi módon élni, és az uralkodó osztály már nem tud a régi módon uralkodni. A bevándorlók a mi érdekeink védelmében nem ragadnak fegyvert, hiszen itt még mindig jobban élnek, mint a saját hazájukban. Viszont a szétzilált, bizonytalan, megfélemlitett emberek, ha már kilátástalannak ítélik meg a helyzetüket, megindulnak előbb-utóbb. Hiszen a zsidók után jönnek a cigányok, a kommunisták, a baloldaliak, az értelmiség, a homoszexuálisok. Volt már rá példa. És boldogabb történelmű országokban a nép öntudatosabb része bizony fegyvert ragadott...

Névtelen írta...

Ha lesz csapatom, indulok is. Jön velem, kedves IQnuku? Ha már a szemekről esett szó, Dajan tábornoknak is csak annyi volt. Aztán milyen jól felszámolta az egyiptomi tankhadosztályt a Szuezi-csatorna egyiptomi oldalán 1967-ben. Ígérem, hogy Előre lesz a vezényszó, hanem Utánam...

Pepita Ofélia írta...

Örömmel jelentem Iván, hogy már két (2) fideszes szavazó létezik. Tegnap beszéltem eggyel. Tanár az ártatlan. Még nem tudja, hogy az iskolában, ahol tanít, szeptemberben megszűnik az állása. Nem volt szívem megmondani neki.

párizsi lány írta...

Kedves Névtelen! Ilyen emberekkel akarsz háborúba indulni? Akik még a kollégájuknak sem merik megmondani az igazságot? Inkább sunyin vigyorog rá? Na grt.

Névtelen írta...

Kedves párizsi lány! A tömeg nem egyszerűen különálló emberek összessége, hanem sajátos pszichológiai törvényszerűségei vannak. A mai kormány is ebből él. Valószínűleg külön-külön sok értelmes, jószándékú, érzékeny embert találsz köztük, akivel talán még szívesen el is beszélgetnél az élet fontos dolgairól. Azonban egy populista vezér által csürhébe terelve megvadult, fanatikus, gyűlölködő hordává válhatnak. Ez az egyik válaszom a kérdésedre. A másik, hogy nem feltétlen őket szeretném magam mellett tudni. Inkább azokat a lassan a már a Fehér Könyvbe illő embereket, akiknek méltóságuk, öntudatuk, felnőtt, felelős gondolkodásuk van, és fontos számukra, hogy mi történik Magyarországon, és mi fog történni a következő Magyar Köztársaságban.

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések