péntek, június 01, 2012

A módosult Orbán

Szóval a  középosztály olyan, mint a pornó: nehéz lenne pontosan definiálni, de aki látja, az biztosan tudja, hogy ez az. Ezt bírta kijelenteni két éves kormányzása értékelésekor Orbán Viktor. Azóta kiderült: a dumát egy bizonyos Potter Stewart amerikai főbírótól lopta.
Így, belemondta a világba. Amúgy ennél súlyosabbakat is. Olyanokat beszélt, amik valami olyasmit mutattak, hogy bizony nagyon föl van dobva: “Magyarnak lenni egyet jelent a győztességgel”, meg hogy szerinte el kell utasítani az EU által javasolt válságkezelést, ám ezt a diplomácia "táncrendje" miatt úgy kell előadni, "mintha barátkozni szeretnénk". 
Egy pillanatra államférfinak képzeltem magam és arra gondoltam, hogy a mi kell ahhoz, hogy sorsdöntő diplomáciai tárgyalások közepette ilyesmiket harsogjak. Tudatmódosulás. Azt hiszem. Vagy élettani, vagy mesterséges.
Vissza a pornóhoz: pár hete még alulról nyitott középosztályról beszélt. Eddig arra gondoltam, Orbán arra gondolt, hogy ez az alulról nyitottság azt jelenti: van bejárat az alsóbb osztályoknak. Mondjuk a panelproliknak, hogy fideszesen mondjam. Persze én arra gondoltam - erről írok már hetek óta egy dolgozatot, hogy fölülről hullunk ki a nyíláson. 
Most akkor képzeljek el egy mindig győztes, barátkozó magyar nőt, aki alulról nyitott, és én pottyanok belőle?

 .

2 megjegyzés:

joti írta...

Az alulról nyitott középosztályt én úgy értelmeztem, hogy a középosztály akadálytalanul mozdulhat lefelé, a szegények osztályába.
Nekem ráadásul úgy tűnik, mintha ez a mozgás már meg is indult volna...

Névtelen írta...

Nekem egyre erősebb meggyőződésem, hogy Orbán egész egyszerűen meghibbant, orvosi eset.
Én egy alapvetően pornográf környéken élek, és más pornósokkal beszélgetve elmondhatom, hogy a véleményemmel nem vagyok egyedül!

LB

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések