szombat, június 23, 2012

Szesztisztán

Érdekes, hogy milyen lassan kattannak az EU érzékelői: mostanában jutottak el odáig, hogy kifogásolják Orbán pálinkatörtvényét, miszerint adómentesen lehet Magyarországon főzőcskélni. Leszámítva, hogy ez a törvény volt az, amellyel a fülkeforradalom elkezdődött, ebben testesül meg szesztisztán az orbáni populizmus, és ez az a törvény, amelyikben a legátláthatóbban mutatkozik meg a vezér eszméletlen felelőtlensége.
Szeretném jelezni, hogy semmi bajom azokkal, akik pálinkát főznek és isznak, magam is drogfüggő vagyok, nikotinista. Azt is belátom, hogy tudatmódosító szerek nélkül nemigen lehet elviselni az itt életet mostanában. (A szocializmusban volt az a ma is érvényes vicc, miszerint az értelmiség előtt két út van. Az egyik az alkoholizmus. A másik járhatatlan.)
Nekem ezzel a törvénnyel nem az adómentesség a bajom, hanem a szemlélet, amit a mentesség tükröz. Az, hogy miközben Orbán perverzségig szigorúskodó állama börtönnel fenyegeti a könnyű drogok fogyasztóit is, ösztönzi annak a szernek a termelését, amelyik Magyarországon emberi életek ezreinek kioltásában, halálos balesetekben, gyilkosságokban kap döntő szerepet, és százezreket tesz beteggé. Vagyis Orbán a legveszedelmesebb drogot támogatja magyarvirtuskodó adómentességgel. 

 .

1 megjegyzés:

Interplanet írta...

Hát a jó kis pálesz még midíg kevesebb halálért felelős, mint az emberek...

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések