vasárnap, szeptember 25, 2011

Történelmileg

Csak a fiatalabbak kedvéért:
ez itt az az Éljenszálasi bácsi,
aki nézegeti élete főművét,
 meg a túlsó partot,
ahonnan a legtöbb zsidót
és keresztényt a Dunába lövette

Egy nekem nagyon kedves ember, aki egy csöppet sem zsidó pénteken fölhívott: “Mit gondolsz, normális dolog az, hogy az ablakunk alatt jobbikosok vonulnak és azt ordítozzák, hogy éljen Szálasi?”
Mondtam, hogy ebben a városban ez teljesen normális dolog.
Aztán megtudtam, hogy a jobbikosok a Magyarországon élő palesztinok vonulására csatlakoztak rá, akik abból az alkalomból sétáltak, hogy az ENSZ-ben napirendre került a palesztin állam ügye. A jobbikosok persze zsidózni mentek - ez csakugyan kitűnő alkalom. Egy tudósítás szerint “már a Bem József téri gyülekezést hangos zsidózás kísérte, a legjellemzőbb jelenet mégis az volt, amikor a Parlament felé a menet első fele azt skandálta, Most, most (Palesztina elismerését), a hátsó fél viszont ezt félreértette, érezték, hogy itt az idő, úgyhogy zengeni kezdett a Mocskos zsidók.”
A tüntető menetet a rendőrség nyilván engedélyezte, hiszen nem tibetiek vonultak, és biztosította is. Annál is inkább, mert azon országgyűlési képviselők is megjelentek: Gyöngyösi Márton és Staudt Gábor. A Kossuth téren csatlakozott Hegedűs Lóránt. (Még mindig a Református Egyház lelkésze. Lelkük rajta.)
Tarlós István városában, ahol egy hete sincs, hogy elvették a díszpolgári címet Kertész Ákostól, mert az ilyen jelenségek miatt erős szavakkal illette népét, ez lehetséges. Szálasit éltethetik, de elvárják, hogy egy olyan zsidó kussoljon, akit egyszer már ugyanilyen nácik megpróbáltak fölkoncolni. (Mert “örüljön, hogy befogadtuk”. Nyilván az is befogadásnak számít, ha valakit nem sikerül meggyilkolni, vagy szíves elemésztésre a németeknek átadni.)
Pintér tábornok - aki a hajléktalanok elleni büntetőháború napoleoni tehetségű stratégája - rendőrsége nem rest betiltani szakszervezeti tüntetést, ám engedélyezi az ilyen fölvonulást, biztosítja is, és nem oszlatja föl, amikor elkezdődik a szálasizás és a zsidózás. (Pintér megígérte, hogy nem lesznek koldusok a piros lámpáknál. Vajon a keresztény kurzusban netán Erdő bíboros kérésére a templomok elől is elzavarja a “közterületeket önkényesen elfoglaló” hajléktalanokat és koldusokat, mert azok zavarják az úri középosztály hitéleti buzgólkodását?)
Föltűnő, hogy Schmitt Pál sem ír levelet Orbán Viktornak, arra utasítva, hogy nézzen már utána, van-e valami törvényhely, amire hivatkozva esetleg be lehetne tiltani egy olyan pártot, amelyik országgyűlési képviselőkkel vesz részt egy ilyen hordavonuláson. (Van.)
Tarlós István sem dördül rá fővárosi kapitányára, és arról sem fenyegetőzik, hogy kikergeti a városházáról a náci párt képviselőit.
Ez van. (Nem genetikailag. Történelmileg.)
 .

8 megjegyzés:

kelgyo írta...

Vigyázz Iván, mit mondasz, mert nem választanak meg díszpolgárnak.
Hát, valahol tragédia ez az egész, beleértve a nagyurak hozzáállását is, meg azt is, hogy hovatovább normális ember szégyent érez, ha ebben az érában elfogad egy kitüntetést, vagy saját maga nem kéri díszpolgársága megszüntetését.

Nemes Iván írta...

"A rakodópart alsó kövén ültem,
néztem, hogy úszik el a dinnyehéj...."

1936-ban még csak dinnyehéjak úsztak a Dunában...

Névtelen írta...

ez körülbelül az I S Z O N Y A T, vagy csak én látom így?!

kacago

samugy63 írta...

Ma Gömbös Gyulát visszahelyezték díszpolgári címébe. És amikor meg találták kérdezni, hogy "ez most, hogy?", akkor Lázár képviselő úr azt találta válaszolni, hogy a címfosztás volt jogtalan, mert nem illendő a cím adományozása utáni 70 évben firtatni a dolgot.
Csak Kertész Ákos esetében volt jogos, néhány nap után már egészt mást gondolnak az urak.
Eleddig még évek kellettek a "jobboldal" pálfordulásához. Most már elegendő néhány nap is.

És igen, Mordor sötétje egyre jobban elhatalmasodik a lelkeken.

Névtelen írta...

samugy63, Gömbös díszpolgári címét nem ma, hanem egy évvel ezelőtt adták vissza... (nora)

Antoska írta...

Ez az egész undorító. És persze, ha az ember el akarja mondani, hogy a fasizmus mindenkit fenyeget, ne reménykedjenek, hogy ez "csak a zsidókat, csak a cigányokat", nem hiszik el. Önáltatásba, csodavárásba és ezért fasizmusrehabilitációba süllyedt az ország nagy része.

joti írta...

„Vedd tudomásul, zsiddancs, hogy itt most már az lesz, amit mi akarunk, hogy az legyen!”
Ebbe az is beleértendő, hogy „mi döntjük el, hogy ki a zsidó és ki nem az”.
Ez nagyon rímel arra, hogy míg az MSZP egykori rohadt kommunisták gyülekezete, addig a Fidesz ex-kommunistái egytől egyig mind feddhetetlen, rendes emberek.

Antoska írta...

Az is csak előítélet, hogy a mai szélsőjobbos vezéreknek valaha lett volna igazi balosságuk. Oda ők csak haszonlesésből furakodtak be. Méghogy "exkomcsik"!

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések