péntek, szeptember 09, 2011

Alap, Réthelyi, végelszámolás, D-Day


David:  Marat halála

Azt az alapot, amit Réthelyi miniszter úr emleget, mint amibe a diplomásoknak jövedelmük egy részét be kell majd fizetni, nem úgy hívják véletlenül, hogy személyi jövedelemadó? (Amiből a diplomás egy normális országban többet fizet, mint az, aki nem tanult tovább, például azért, hogy fönntartsák az oktatási rendszert.)

Miért van az, hogy erről a száznyolcvan forinton való végelszámolásról az jut eszembe, hogy hány fideszes frakciótagnak lehet svájcifrankos hitele? És az, hogy már le is van vajazva, hogy melyik banknál kapnak valami kedvezményes kölcsönt. (Tudtam, hogy valamit kitalálnak, ami jóformán csak nekik jó. Figyelni fogunk ám! Nem mintha az ilyesmi miatt aggódnának vagy szégyenkeznének.)

Nem szeretnék beleszólni a D-Day szervezésébe, de gondolják végig, hogy érdemes-e a forgalomlassítást bevetni az Orbán-ellen. Sokszor vizsgáltam lassításkor az álló sorokat és úgy találtam, hogy nagyjából minden tizedik autóban van valaki, akivel szemben kifejezetten visszataszító, ha állásra kényszerítik. Ilyenek például a terhes nők, a gyerekek, a rokkantak, az öregek. Ha csak velük számolunk, akkor is kár ennyi embert - jogosan - maguk ellen fordítani. 

 .

1 megjegyzés:

zajcsik írta...

Törvény vagy hatósági rendelkezés elleni izgatás
268. § Aki nagy nyilvánosság előtt, a köznyugalom megzavarására alkalmas módon törvény vagy más jogszabály, avagy a hatóság rendelkezése ellen általános engedetlenségre uszít, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Iván, nem gondolod, hogy rossz vége lesz?

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések