hétfő, március 22, 2010

Szentistváni emberünk


A múlt héten nagyon megijedtem, hogy valami baj van Semjén Zsolttal, esetleg már nem annyira szereti Orbán, de szerencsére tévedtem: a kesernyésen parádés humorú Csermely Péter - nyilván a nép megnyugtatására - meghívta a HÍR TV-be. Az interjúban rólunk is szó esett: a KDNP elnöke szerint, ha a Népszava megdicsérné, erősen el kellene gondolkozni azon, hogy letért a szentistváni útról.
Hosszasan beszélgettek, elsősorban az SzDSz pusztulásán örvendezve, amit Semjén nem kis részben annak tulajdonít, hogy ő sok szöget vert a koporsójába.
Volt szó a KDNP jelentőségéről is: Semjén szerint az utóbbi választások és az április tizenegyedikei várható eredmények tükrében a Fidesz-KDNP konstrukció minden idők legsikeresebb politikai formációja. Csermely Péter erre persze nem mondja azt, hogy bolha szempontjából a bolha-kutya szövetség a legsikeresebb a lakásunkba bejutás szempontjából.
Csermely persze mást se mond, nem is kérdez. Például arról, hogy mekkora gyalázat érte az országot és a keresztény egyházakat alig egy hete, amikor a Barikád címlapján Szent Gellért püspök szobra menórával a kezében volt látható. Igazából azért néztem végig az interjút, mert ha már egyház nem nyilatkozik ebben az ügyben, hátha mond valamit Semjén, hiszen mégiscsak ő a magyar politikai kereszténység letéteményese. Persze egy szó se esett erről. Úgy látszik a dolog nem keltett megütközést keresztény körökben.
Gondoltam azt is, hátha beszélnek valamit az egyházat megalázó botrányról, a pedofil ügyekről. Na, erről már beszélt Semjén. Ezt: "Az egy egészen sajátos paradoxon: akik mást se csinálnak, mint különböző szexuális devianciákkal bombázzák a magyar társadalmat, azok támadják az egyházat állítólagos pedofil dolgok miatt bizonyos egyházi iskolákban. Ami azért abszurd, hiszen nekik ünnepelniük kellene. Hiszen amit ők akartak, az lám-lám itt is megvalósult."
Ennyit tudott mondani arról, amiért már Őszentsége XVI. Benedek is bocsánatot kért, miután kiderült, hogy gyerekek ezreit verték, kínozták és erőszakolták meg szerte a világon egyházi- vagy az egyház szolgálatában, az egyház felügyelete alatt álló emberek.
Semjén persze előveszi a legszánalmasabb védekezési technikát: arra hivatkozik, hogy mások is fajtalankodnak gyerekekkel.
Senki nem gondolja, hogy az ilyen estek túlnyomó többsége az egyházi intézményekben történt. A dolog kínja nem csak abban van, hogy ilyesmi előfordul, hanem abban, hogy az a Katolikus Egyház érintett, amelyik a legharcosabban lép föl például a homoszexuálisok kirekesztéséért, folyamatosan az emberek - nem csak a katolikusok - nemi élete fölött strázsál. Az igazi botrány pedig az, hogy az egyház hosszú éveken át megpróbálta mindezt eltitkolni, a megrontottakat elhallgattatni.
Ha Semjén Zsolt, az egyház lándzsájának hegye csak eltréfálkozni képes a dolgon, gyerekek ezreinek nyomorúságán, és ráadásul úgy tehet, mintha azok, akik például a melegekkel való emberséges bánásmódot követelik, a gyerekek megrontását sugalmaznák, akkor Semjén Zsolt nemhogy képviselőnek, pártelnöknek, kormányzati tényezőnek alkalmatlan, hanem arra is, hogy normális emberek közé engedjék. Egyszerűen nincs tisztában szavainak jelentésével.
Ha ez a "szentistváni út", akkor várjunk együtt Isten gyógyító tekintetére. Addig is gratulálunk azoknak, akik ennek az embernek Mindszenty-emlékérmet adtak.

2 megjegyzés:

panni írta...

Épp az előbb olvastam:

"Bár az egyházfő levelében elnézést kért az áldozatoktól, egyszer sem írta le a "bocsánat" szót, és arra sem tért ki benne, hogy megbüntetik-e azokat egyházi vezetőket, akik megpróbálták eltussolni az ügyeket." itt a teljes cikk

Névtelen írta...

Előző bejegyzésem sajna nem nyerte el a "megjelenhet" státust - pedig fura mód arról szólt, hogy milyen nagyon egyet értek a blog írójának véleményével - most mégis megint megjegyeznék.
Engem semmiféle meglepetés nem ér ezen"vallásos köpönyegforgatók" részéről. Elég közelről volt/van szerencsém ismerni őket, ebben nőttem fel, ebben éltem, élhettem le eddigi életem felét. Kevés hazugabb, álszentebb és egy pillanat alatt az anyját is eladó szemét embert ismertem, mint az egyházak körül sündörgő "második vonalat". Azokat, akik az átkosban bújtak és rejtőztek, anonim arctalanok akartak lenni, majd a rendszerváltást követően az első sorban tolongtak, hogy őket elnyomták.
Azt hittem, hogy olyan világban élhetek majd, ahol ők ha nem is elnyerik méltó "jutalmuk", de legalább befogják a szájukat. Naív voltam, tévedtem. A szenny újra kibújt a földből és valami megmagyarázhatatlan csoda folytán még olyanok is akadnak akik hitelesnek látják őket.
Ja igen, névtelenségem vállalása (nevem nem vállalása) éppen nekik köszönhető. Túl sok rezsimet éltem végig a köpönyegforgatók égisze alatt, hogy most egy kicsit féljek. És tiszteljem a posztolót - Ivánt - aki egy nyilvánvalóan fasiztoiddá váló világban ilyen nyíltan és kivont karddal vállalják magukat.

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések