péntek, március 19, 2010

Leköpetve

Nem mondom, hogy Barna bácsi bűnöző. Azt viszont, aki olyan embert jelöl képviselőnek, pláne miniszterelnöknek, aki villanyárammal csapatott agyon egy tolvajt, veszedelmes politikai bűnözőnek találom. Azt is, aki egy olyan jelölt mellett kampányol, aki legalábbis igen erősen gyanúsítható terrorizmussal. Olyan országban élünk, ahol Barna bácsi és Budaházy össze tudta gyűjteni a kopogtatócédulákat, miközben ez rendkívüli nehézségeket okozott például Debreczeni Józsefnek.
Persze elfogult vagyok Debreczenivel, mégse gondolom, hogy nem lehet őt szívből utálni, de azért az túlzás, ha Magyarország egyik legnagyobb hatású gondolkodója csaknem esélytelen egy halált okozóval és egy halálosan veszedelmes fölforgatóval szemben.
Milyen ország? Olyan, amelyikben a nácik méltán készülhetnek Magyarország megszégyenítésére, az 1939-es baljós politikai állapotok újrakeltésére. Olyan ország, ahol az immár jó okkal kétségbeesett Fidesz nem tudja megállítani azt a gépezetet, amit maga keltett életre. Nem arra gondolok, hogy belőlük nőtt a Jobbik, hanem arra, ahogy megterített a Jobbiknak szavakkal, gesztusokkal, kirekesztéssel, utcai politizálással, uszítással, fenyegetéssel, rendkívül színvonaltalan magyarkodással. És legfőképpen azzal, hogy magán nem vette észre, hogy hova vezet egy demokráciában az együttműködés hiánya - pláne totális válságban -, mire vezet egy katasztrofális gazdasági állapotban a leki és szellemi zsarnokoskodás, a már öncélú rombolás, a minél rosszabb, annál jobb politika.
Hát, most minél rosszabb. Csak éppen nem lesz jobb a Fidesznek sem. Nem ujjonghat önfeledten a lepusztult, ostobaságokkal és bűnökkel terhelt baloldal nyomorúságán.
Micsoda ország az, ahol a miniszterelnök-aspiráns nem mer kiállni vitára? Miféle párt az, amelyik olyan emberekből áll, akik képesek csak azért kétmillió kopogtatót összekaparni, hogy más politikai erőknek ne jusson? Mekkora ordas, mégis pitiáner visszaélés ez? Miféle nép az, amelyik az ilyet eltűri és még őket is juttatja a hatalomba?
Meglesz persze mindennek minden következménye. A demokrácia ellen elkövetett bűnök, mindig visszaütnek. Egy leköpködött demokrácia is demokrácia, csak ronda, kínos, beteges, és jó okkal szégyenkező. Az ilyenben pedig nehéz hamar emberekhez méltó életet teremteni.

 

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nos ez az eset azt mutatja hova jutott ez az ország. Mert egy embert, aki a nyugdíjából alig tud megélni, egy embert akinek mindene a kis földje volt, melynek termését évről évre elvitték valakik (többnyire ugyanazok, bár nem tudom miért folytatom, nem hiszem, hogy megjelenteti Iván), akihez rendre betörtek - és aki itt él az tudja, hogy az ilyen betöréseknél emberélet múlhat azon, hogy nem néz e ki a ház tulaja, mert ilyenkor bizony megölik azért a pár kiló krumpliért - aki meg merte védeni saját birtokát (ami érdekes módon a legtöbb országban teljesen jogos)úgy, hogy a KERÍTÉSÉN BELÜL a termőnövények köré áramot vezetett olyan magasságba, hogy egy gyermek is simán átlépje, ja és ki is írta jól láthatóan. ha nem részegen megy arra szokásához híven a rabló és nem botlik meg benne nem halt volna meg. És most egy öreg bácsit vádolnak, aki könnyek között mondta a naplóban: dehogy akarta ő azt a cigány férfit megölni... (úgy tudom az áramütés nem lett volna halálos, ha nem esik az eső, valami ilyesmit is olvastam). csak az érdekel ha a bácsit mondjuk megöli a részeg csak mert épp kint van a kertben ide került volna ez az írás?

Eszenyi, kérem Iván legalább olvassa el mielőtt törli...

Névtelen írta...

Kedves Névtelen (Eszenyi)!

Akkor bizony nem került volna ide az írás. Mert Andrassew már csak ilyen. Akkor magában talán még örült is volna. Vagy ha azt nem, akkor mélyen kussolt volna. Mint ahogy tette a hétesi tragédia kapcsán is. Mert ott bizony a cigányok öltek egy nem cigányt. Egy 92 éves nőt. Az utolsó, nem cigány hétesi lakost. És Andrassew kussolt, mint friss ebszar a fűben. Mert az Andrassewek már csak ilyenek. Azon leszünk a 18 nap múlva esedékes választáson, hogy ezek az Andtrassewek többé már ne tudjanak érdemben beleszólni hazánk történéseibe. Persze, szavazni még elmehetnek, ha akarnak, de hogy nem lesz érdemi hangjuk a választások közötti időben, az biztos. Mert nem az Andrassewek fogják meghatározni a közéletet. Törpe minoritás lesznek, és ha uszítanak, akkor oda lesz nekik csapva... Majd megtanulják a mórest... Szemtelen, pofátlan, libernyik banda...
___________________________

Hé Andrassew!

Most már befejezhetnéd a mocskolódó, uszító cikkeid irogatását! Túl sok a ganaj, amit ránk ömleszettél te is, meg a haverjaid is, meg a kormányaid is.

Csak egy dolog: a kétmillió ajánlószelvény ügye. Na, ne játszd már a hülyét, apafej! Még kint volt a piacon hatmillió másik ajánlószelvény. Az, hogy a ti pártjaitok olyan ostobák és hülyék, hogy nem voltak képesek felvenni a versenyt, nos, azért már ne a Fideszt hibáztasd! Te ostoba barom!

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések