hétfő, március 18, 2013

Nyilatkozat a Táncsics-díjról


Alulírott Andrassew Iván nyilatkozom arról, hogy nem adom vissza a Táncsics Mihály-díjat. Mindeddig várakozó állásponton voltam. Arra gondoltam, hogy a minden bizonnyal tisztességes  Balog miniszter úr fölismeri döntésnek súlyát - például az izraeli nagykövet tiltakozásának hatására -, és képes lesz olyan módon korrigálni tévedését, ami méltányolható. Nem azért, mintha bármilyen ranghoz, címhez vagy kitüntetéshez ragaszkodnék - amúgyis csak jelképesen adhattam volna vissza, mert már régen a kisfiamnak ajándékoztam az összes többi díjammal és kitüntetésemmel együtt, a vele kapott pénzt pedig jóhiszeműen elköltöttem. 
Mindegy, úgy döntöttem, hogy Balog miniszter elképesztő parlamenti alakítása után nincs jogom ennek a kormánynak bármit is visszaadni. Ez olyan lenne, mintha elismerném erkölcsi hatalmát. 
Történt ugyanis, hogy Nyakó István kérdésére a miniszer tücsköt-bogarat összehordott, amiből azért kiderült, hogy nem váltja le az őt is, az országot is, az európai kultúrát, az újságíró szakmát is megszégyenítő kuratóriumot, nem állítja vissza a demokratikusságnak legalább a minimális kritériumait biztosító jelölési rendszert, és nem vonja vissza a díjat, törvényesség hiányában föl sem szólítja Szaniszló Ferencet, hogy adja azt vissza, mert tévedés történt. És persze ő sem mond le, mert nem szégyelli magát.
Ehelyett össze-vissza hablatyolt Bolgár Györgyről, Gergényi rendőrfőnökről meg arról, hogy bezzeg cigányok is kaptak kitüntetést. (Valahogy azt képzeli, hogy ha nyilas hordák kedvencei mellett cigány muzsikusok is kapnak valami díjat, akkor van itt valami meghitt polgári egyensúly.) Odáig jutott, hogy Pörzse Sándor képviselő (kolléga) kérdésére válaszolva kifejtette, hogy tulajdonképpen milyen baromi jó dolog, hogy Szaniszlónak adta a díjat, mert így olyan újságírók adják vissza azt, akiknek ő nem adott volna. Vagyis így megtisztul a Táncsics Mihály-díj.
Vagyis kiderült: az történt, amire egyébként sokan gondoltak is - én nem, mert csakugyan hittem Balog miniszter tisztességében -, hogy ő pontosan tudta, mit művel. Bedobott egy kis mérgezett szart az újságírók közé, amitől ők majd szétrebbennek, kimenekülnek egy közösségből. Ezzel a kitűnő trükkel szét lehet verni az értékrendet, a méltóságot, bármit. A lényeg az, hogy a szétverés után ki lehet építeni az új rendet. Ráadásul az egészet ráfogta valami kuratóriumra. Akiket persze nem mer leváltani, mert még a végén bosszúból elmondanák az igazságot.
Amikor meghallottam, hogy Németh Péter lemond a díjról, és ehhez kiváló kollégáim, barátaim is csatlakoznak, legelőször arra gondoltam, hogy na persze én is. Ám aztán eszembe jutott, hogy ezzel megtesszük az első lépést, és a vége menetelés lesz - kifelé a hazánkból. Erre gyakorlatilag naponta kapunk fölszólítást olyan körökből, amelyek - mint megint kiderült - valahol már összenőttek Balog miniszterben és Pörzse képviselőben. 
Ha a Fidesz marad még négy évig, akkor már semmiféle védelemre nem számíthatunk, elveszítjük önvédelmi képességünket, egész egyszerűen eltakarítanak minket. Újságírók százait fogják emigrációra kényszeríteni - és ebben a Fidesz jól összedolgozik majd a nácikkat - ez a kitüntetési cirkusz csak egy volt a próbák közül.
Nem szeretnék innen elmenni. Nem gondolom, hogy olyan embereknek, mint Balognak vagy pláne Pörzsének és Szaniszlónak meg kell adni azt az örömöt, hogy egy pillanatra is azt érezhessék, hogy bármivel megszégyeníthetnek minket. Egy ilyen mindenre kapható, a lelkiismeretével is bohóckodó, szerencsétlen miniszter meg egy náci képviselő nem fog azon röhögni, ahogy én a hátamon valami kis batyuval átlépem a határt.
Gratulálok, sikerült összeszarozni Táncsics nevét, egy szép Madarassy Walter-érmet! Legföljebb majd jól lefertőtlenítem, mielőtt a gyerekem megint játszhat vele.

 .

11 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ropják a pávatáncot: kitüntetünk, de majd azt mondjuk, hogy nem akartunk, ezzel kicsit altatjuk a külföldi liberó médiát, de persze a díj marad, és mi tudjuk, hogy megérdemelted, mert szeretünk.
Na, kb ez van most. De mégsem ez a legszomorúbb. Hanem az, hogy egy olyan minősíthetetlen műsor készítőjéről van szó, aki ellen minden héten, folyamatosan tiltakoznia kéne minden normális médiamunkásnak. Az kevés, hogy a díjazáskor kiakadunk. Sajnos ott tartanak már agyban, hogy azt hiszik, már ezt is megtehetik. Most szólok, jövőre a kurucinfót fogják véletlenül kitüntetni.
A témához annyit, szerintem sem kell visszaadni a díjat, nem így kell tiltakozni, hanem folyamatosan hétről hétre felemelni a szót Szaniszló náci beszédei ellen.
LB

Névtelen írta...

Szokásod szerint ismét hazudsz. Ehhez persze leveszed a polcról a szokásos, hülye, beképzelt, üldözési mániás toposzaidat, miszerint minden, ami jobboldali és nemzeti, az mucsa a köbön.

Egyrészt Szaniszló Ferenc - mint a Panoráma egykori munkatársa - a romániai forradalomban és a délszláv háborúban végzett munkájáért (tudósításaiért) kapta a díjat.

Másrészt Szaniszló Ferenc - mint a Világpanoráma jelenlegi munkatársa - kiváló gondolatokat és jegyzeteket tár elénk. Olyan műfajban, mint amit 2007-ben száműzött a Magyar Rádióból a te drága, kedves Such György nevű haverod. (Shalom!) Amúgy pedig, ha nem tetszik, ne nézd és ne hallgasd!

Harmadrészt pedig nem csak ti éltek ebben az országban! Szoknotok kell még a gondolatot, hogy nem csak a ti oldalatok juthat médiaszerepléshez!

Negyedrszét pedig mit rikácsolsz? Te szerencsétlen. 2011 január elején a ballib nyomtatott sajtó vagy üres címlappal, vagy pedig a "Megszűnt a sajtószabadság Magyarországon." címlap felirattal jelent meg. Ahhoz képest még ma is nap, mint nap köpködtök a jobboldalra. És lám: a Klubrádió is a tiétek maradt.

Ötödrészt pedig elmeorvossal kezeltesd az üldözési mániádat! Illetve jó lenne tudni, hogy mennyi lóvéval töm benneteket a Gyurcsány(i), Bajnai, Mesterházy and Juhász Corporation, hogy cefet aktívan játszátok a megélhetési bérrettegőt...

Névtelen írta...

Ha elfogadjuk, hogy a disznóságok ellen folyamatosan tiltakozni kell, akkor örökké az utcán lehetnénk. Arról nem is beszélve, hogy ez a kormányt nyomokban sem befolyásolná. Itt már csak egy hosszú általános sztrájk segíthetne. Ennek a megszervezésére azonban összefogás híján minden ellenzéki párt vagy mozgalom képtelen. Még nincs itt Hitler születésnapja, de nem csodálkoznék, ha annak megünneplése is bekerülne az aéaptörvénybe. Esetleg a miniszterelnöké...

Névtelen írta...

http://vilag.transindex.ro/?hir=19624

Görgényi.

anonymand írta...

2013. MÁRCIUS 19. 19:22
Névtelen írta...

Tisztelt Névtelen!

"Másrészt Szaniszló Ferenc - mint a Világpanoráma jelenlegi munkatársa - kiváló gondolatokat és jegyzeteket tár elénk." - ha Te úgy tartod, hogy fentnevezett gondolatai kiválóak, akkor fordulj sürgősen orvoshoz.
Én már többször próbáltam meghallgatni s megérteni "gondolatait".
Egyik sem nagyon sikerült.
A legfőbb okok: izzik a (keresztényi?)gyűlölet a hangjából, mindig, mindent ami rossz, a zsidókkal hoz összefüggésbe.
Olyan összeesküvés elméletekkel áll elő, hogy a szőr feláll a hátamon.
A Vajdahunyad várában egy diorámában lenne a helye, nem pedig egy televízió képernyőjén.

Tisztelettel:
anonymand

Névtelen írta...

Aki csak Balog utolsó szavaira kíváncsi, itt megőrizte a Hangtár: http://hangtar.radio.hu/parlament#!#2013-03-18 15:48-nál a Táncsics Mihály-díj megtisztulásáról

Névtelen írta...

andressew, a bloggod már a kutyát se érdekli. Unalmas rakás szar vagy.

famous írta...

Szaniszló helyében nem is vettem volna át egy olyan díjat, amelyet előttem olyan hazaárulók kaptak, mint: 2011: Friss Róbert, újságíró, lapszerkesztő, Népszabadság 2010: Tóth Ákos, a Népszabadság belpolitikai rovatszerkesztője; Vince Mátyás, a Magyar Távirati Iroda Zrt. volt elnöke 2009: Mélykuti Ilona, a Klub Rádió szerkesztő-riportere 2008: Romhányi Tamás, a Népszabadság riportere 2007: Andrassew Iván, a Népszava rovatvezetője; Kiss Tibor, a Népszabadság főmunkatársa 2006: Mester Ákos, a 168 óra főszerkesztője Stb. stb. Magyarország szégyenei!

Névtelen írta...

Na, még mindig dúl itt a cenzúra? Andrassew! Hol vannak a frissen elküldött hozzászólások? He? Válaszolj! Felelj, ha kérdeznek! Sunnyogsz? Ezt tanultad az iskolában? A Lauderbe jártál? Tudod, oda csak frissen mosott kipával lehet bemenni. Gyűrött, szakadt, zsíros, mocskos, koszos, elnyűtt kipával oda nem engedik be a kis nebulókat.

De hopplá! Nézz csak ki gyorsan az ablakon! Érted jöttek, Andrassew! Menel a pályudvarra. Má' visznek. Ágy NÁGY, fákete ótóva'. Étöd mán a dógotot? Hö? Állj meg egy helyben! Ne dülöngélj! Ha nem vennéd észre, már az indulót fújják! Nóta indul, három és! Indul a vonat. Na, de hova, hova indul a vonat? Indul a vonat. Na, de hova, hova indul a vonat?

Névtelen írta...

Ide állatok is írhatnak? Köszönjük, demokrácia...

Unknown írta...

"Nem szeretnék innen elmenni." -írja.
Irigylem a szabadságát, sajnos én nem vagyok szabad, de nem szeretnék oda visszatérni. Honvágyam van ugyan, de ahhoz is hozzá lehet szokni. Magyarországon a halálunk után sem lesz európai politikai kultúra: ami egy évezred alatt nem tudott kialakulni, miért kristályosodna ki négy év alatt.
Hiányzik a nyelv, a pálpusztai sajt és a szekszárdi bor. A régi haverok és csajok. Bár a gyerekeimtől még nem szakadtam el teljesen, de ők is hiányozni fognak. Szavazni már nem fogok tudni jövőre: lemondok az állampolgárságról.

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések