hétfő, március 11, 2013

Hurcibálás


Boross Péter volt miniszterelnök, és volt belügyminiszter a Lendvay utcai Fidesz székház elleni akcióval kapcsolatban odanyilatkozott, hogy “most az szükséges, hogy a kormány lágyabb szívű tagjai ne akadályozzanak meg egy nagyon határozott, nagyon kemény, kimondom a szót: elrettentő intézkedést ebben az ügyben, hogy ilyen ne fordulhasson elő”.
Mi lehet az nagyon elrettentő dolog?
Jól megverik őket? Bezárják őket harminc napra vizsgálati fogságra valami alapos gyanúval? Ott a gyöngébb gyerekekből kizsarolnak valami terrorcselekményes, államellenes összeesküvésre vonatkozó vallomást? 
Az van, hogy ha a rendőrök csak egyetlen egyetemistát is megvernek, akkor számítani lehet egy hatalmas, országos tüntetés-sorozatra. Nem mellesleg: azt tanulták meg a rendőrök a 2006-os eseményekből, abból, hogy közmumusokat csináltak belőlük, hogy jobban járnak, ha azért rúgják ki őket, mert megtagadják vagy csak ímmel-ámmal tejesítik a politikai ügyekben kapott parancsokat, mint ha később meghurcolják őket. Túl sokba kerülhet ha méltatlanul bánnak a gyerekekkel. Ráadásul Orbán ugyanúgy fosztogatta a rendőri jogokat, mint most a családokét, a hajléktananokét vagy az alkotmánybírákét, így aligha állnak teljes szívvel a hatalom mellé. A rendőrök csak a viccekben hülyék.
Úgy tűnik, hogy a TEK Boross intelmei szerint elkezdte hurcibálni a diákokat. Ezek szerint még nem sikerült Orbánt meggyőzni arról, hogy kitűnő alkalmat kapott a lemondásra, mert innentől nem csak reménytelen, hanem életveszélyes is a nevetséges játszmája.

 .

Nincsenek megjegyzések:

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések