szombat, március 09, 2013

Nemáhogy


Van valami fura összezavarodottság abban, hogy a csütörtöki, a jogtiprásokra kicsit jogsértő székházfoglással válaszoló fiatalokat a Fidesz megpóbálja Bajnaira nyomni. Eléggé dilettáns dolog ahhoz képest, hogy az MSZP ma tart olyan nagy rendezvényt, amit meg lehetett volna zavarni azzal, ha Mesterházy Attila beszédje elején vagy napirenden kívül kénytelen egy kicsikét mentegetőzni. Amit az országról, értékelés gyanánt mond, azt el lehetne hallgatni, hiszen a fő hír ez lehetett volna: “Semmi közünk a Mesterházy Gárdához”. Ez azért is fura, mert úgy tűnik, a Fidesz nem nagyon ismeri föl: történelmileg úgy alakult, hogy ma Mesterházy a fő ellenség. Bár az is igaz, hogy Bajnai meg pont most alakít pártot. (Ha már az erőviszonyok: a bajnaizással sikerült az Együttbe tolni sokezer fiatalt.)
Azt sem ismerik föl, hogy elképesztően cinikus politikával sikerült föltámasztani egy olyan réteget, amellyel senki nem számolt: fiatalokat, diákokat. A Fidesz döbbenetes kommunikációs tévedése volt egyrészt béközepes fradistákkal védetni a székházat, másrészt a Bayer Gárda rendkívül rosszarcú, példátlanul bugris módra viselkedő, rikácsoló, buzizó és zsidózó öregeit küldeni ellenük. Ezek után nem kell magyarázni, kikből állnak a békeörsök. Az is kiderült, hogy ha baj van, nem a TEK megy először, hanem a béközép, a Fidesz békekülönítménye. Az egyetemen sem véletlenül ők jeleskedtek.
De mindez még elviselhető lenne - beírnánk a Fidesz rendes heti hülyeségeinek listájára -, ha nem egy olyan erőtérben zajlana, amikor már a teljes nyugat fölemelte az ujját. Orbán olyan nyomás alá került, amilyen nem jutott az Európai Unióban még egyetlen-egy vezetőnek sem. És pontosan tudjuk, hogy bele megy a csapdába: csakazértis beletuszmákoltatja az eszement alaptörvényébe a jogfosztó passzusokat. Pontosan tudják az amerikaiak, az uniósok, a németek, hogy ilyen: ha figyelmeztetik, akkor csakazértis! Mert hogy nemáhogy.
Ellenségei így provokálják ki, hogy alkalmat adjon arra, hogy megszabadítsák tőle Európát. Kár érte. Ő volt a mi reménységünk. A jövőé már talán azok között van, akik a székháznál tüntettek. Nem csoda, ha egy fideszes összezavarodik, ha szembenéz velük.



 .

 .

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Amíg azok fenekét nyalja, akiket szid, addig nem történik semmi. Nem csak Orbán kétkulacsos Európát illetően, hanem Európa is vele szemben. Nem akar senki Nyugaton önálló, független, egyenes gerincű Magyarországot, mert azt nem lehetne kizsákmányolni.

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések