vasárnap, május 06, 2012

Új könyvem


Egész életemben röstellni fogom, hogy ezt a könyvet nekem kellett megírnom. Sajnálom, de hazafias kötelességem volt. (A hét közepétől kapható a boltokban.)

15 megjegyzés:

Interplanet írta...

Ki rakta ezt a spider slicert a címlapra?
Na kapom is mindjárt a sörétest! XD
Kiváncsian várom miről fog szólni.

Intreplanet

váradi péter írta...

Kedves Szerző,
őszintén kívnácsi vagyok, mit jelent az ön számára a "hazafias kötelesség"? Ebben az esetben, természetesen.
Miért is érdekli önt a határon túl élő magyar személyiség, mint hazafias téma?
Nézzük csak: ön nyíltan és köztudottan, forrón gyűlöli Orbán Viktort, és mindent/ mindenkit, aki hozzá kicsit is köthető.
Így nyilván nem titok ön előtt, hogy Tőkés László jó viszonyban van a jelenlegi magyar kormányfővel.
Bizonyára az sem kerülte el a figyemét, hogy júniusban, a romániai önkormányzati választáson (és feltehetően az ősszel esedékes parlamenti választáson is) indul a Tőkés nevével fémjelzett EMNT-ből alakult Erdélyi magyar Néppárt is.
Kedves Szerző, csak nem a fent említett szempontok szították fel "hazafias" kötelességtudatát?
Esetleg a szomszédos országban élő választókat akarja emígyen befolyásolni? Enyje -bejnye, hát beleszólnánk a határon túli magyar politikába?
Egyáltalán, ki rendelte meg épp magától ezt a könyvet?
Nahát.
Látszik, hogy nem ismeri az erdélyi embereket. Akkor tudhatná, hogy egy "tápos" fröcsögésétől nem fognak megszeppeni, és maguk alakítják ki saját véleményüket.Tőkés mellett, vagy ellene, de mindenképpen Andrassew nélkül.:)
By the way: azt még a románok is elismerik, hogy a temesvári események szikrája Tőkés nélkül nehezen pattant volna ki. Mondom: a románok.
De hát ön magyar, ugyebár.
Méghozzá a "hazafias" fajtából.

Andrassew Iván írta...

Tisztelt Váradi Úr, kérem, olvassa el a könyvet, aztán szíveskedjék hozzászólni, nevetséges előfeltételezések nélkül. (Jellemző, hogy el se tudja képzelni, hogy valaki megrendelés nélkül, pusztán a saját erkölcsi értékeitől indíttatva írjon valamit.) Egyébként magam is erdélyi származású vagyok, ám Tőkés László nem csak ott, hanem Magyarországon, sőt egész Európában befolyásos politikus. Ha megengedi, én Erdélyt és a Európát is a hazámnak tekintem. Nem Orbánt gyűlölöm, hanem a politikáját és a rendszerét.

váardi péter írta...

Kedves Andrassew úr,
a Vasárnapi Hírek internetes kiadásában már szemlézték az ön könyvét. Gondolom, olvasta.
Előbbi (nekem írt válaszában) immár ön sem hazafias, hanem személyes erkölcsi indíttatásól beszél...tehát kérdésemre választ nem kaptam öntől.
Amúgy igen, el tudom képzelni, hogy szerzők milliói ragadnak tollat megrendelés nélkül. De ez ebben az esetben nehezen hihető, már megbocsásson ( indokaimat már leírtam).
De ha már erkölcsi indíttatásról van szó: engem az erkölcsi érzékem biztosan visszatartana attól, hogy szenzációhajhász módon (tehát az ön kedvéért: nem megrendelésre, és nem is politikai indíttatásból)visszéljek egy megbántott asszony pillanatnyi érzelmeivel.
Edit a maga módján intelligens nő, aki szívesen élte a Feleség életét egy ilyen kaliberű ember oldalán (vajon miért nem lépett ki a rossz házasságból?). Ugyanakkor biztos vagyok abban, hogy leginkább a gyerekei előtt restellni fogja később, hogy hozzájárult apjuk lejáratási kísérletéhez.
Ilyesmit, már megbocsásson, de a bulvármédia szokott kiteregetni.
Maradjunk annyiban, hogy nem tudhatom (pedig egyértelmű), hgy mi az ön célja ezzel a könyvvel. Miért gondolta azt, hogy le kell írnia azt,amiről más sokan, régóta beszélnek/pletykálnak.
És ay ön részéről hol van itt a tiszta erkölcs? esetleg a hazafiasság...

Andrassew Iván írta...

Tisztelt Váradi Úr, lehet, hogy meglepő, de vannak olyan emberek, akikben nem válik szét a személyes és a hazafias, és van olyan is, amikor a következmények mérlegelése nélkül kötelességünk az olyan információkat közreadni, amelyek olyan politikusokra vonatkoznak, akik erős befolyással bírnak népünk sorsára. Ugye azért azt megengedni, hogy a saját népemnem tekintsem az erdélyi magyarokat is?
Amikor elkezdtem Tőkés László ügyeivel foglalkozni, fogalmam nem volt, hogy mikor lesznek választások.
Lehet, hogy Önnek fejlettebb az erkölcsi érzéke, mint nekem, de ez a könyv nem Tőkés László erkölcseiről, hanem az ördöggel való viaskodásairól szól. Magáról a házasságával csak annyira, hogy bemutassam a családi erőszak egy ritkán tárgyalt formáját. Ami a megbántott asszony érzelmeit illeti, azok inkább egy évtizedeken át sarokba szorított asszony érzelmei. Egyébként a könyvben benne van, hogy miért nem lépett ki a házasságból. Lehet, hogy valamit röstellni fog, bár ehhez a könyvhöz nem sok köze van. Viszont az is jellemző, hogy Tökés László lejáratásait Ön teljesen rendbenvalónak találja.
Benne van a könyvben az is, hogy miért gondolom, hogy mindezt le kellett írnom. (Nyilvánvaló, hogy Ön akkor sem akarja majd megérteni, ha elolvassa, de mégiscsak úgy lenne tisztességes, mielőtt véleményt mond.)

Cecil írta...

Tisztelt Andrassew úr!

A magyar közélet a maga visszataszító jelenségeivel együtt is, eddig nagyjából mentes volt a politikusok magánéletében történő vájkálástoktól. Persze, hallottunk válásokról, megcsalásokról, de ennél tovább még a legrosszabb indíttatású firkászok sem nagyon merészkedtek.

Ön, úgy sejtem, elindított egy lavinát, innentől kezdve biztos vagyok abban, hogy politikusok, majd közéleti emberek, ismert figurák szokványos és furcsa magánéleti szokásaival fogunk szembesülni. Ön felrúgott egy hallgatólagos konszenzust, de erre ne legyen büszke.

Sejtem, sőt, biztos vagyok benne, hamarosan az ön házaséletei és szerelmi élete is hamarosan terítékre kerül. Lehet, hogy önt nem érdekli, de gyermekei, kisfia talán nem lesz ettől boldog.

Ami Erdélyt illeti, az én megítélésem szerint ön nem tartozik a nagy szülöttek közé, sem szellemi teljesítményében, sem emberi minőségében. Utóbbi alatt a magyarság, erdélyiség, hazafiság is értendő.

Ön, és eszmetársai ugyanis önkirekesztés útján, nemtelen eszközöket igénybe véve saját magukat szigetelik el azoktól az emberektől, akiknek a haza szó valódi, nemes, patinás tartalommal bír. A hazafiság nem önmeghatározás, hanem személyes életút, tettek és gondolatok összessége, amit a közösség minősít.

Andrassew Iván írta...

Kedves Cecil, vélhetően igaza van. Amennyiben valóban nő, különösen kérem, hogy szíveskedjék elolvasni a könyvemet, mielőtt ítél. Van olyan, hogy át kell lépnünk a konszenzusos határokat. Persze lehet, hogy tévedek és én vagyok a gazember, aki azt gondolom, hogy van egy olyan határ, ami után egy nagyon befolyásos közszereplő magánéletének bizonyos részletei a közre tartoznak. Pláne, ha annak dokumentumai már régen közkézen járnak, és az interneten is föllelhetők. Vagyis nem én hoztam azokat nyilvánosságra, hanem az interneten talált dokumentumokat raktam sorba. Vannak kivételes esetek, amikor nem vehetem figyelembe a következményeket, például a rám vonatkozókat - azt sem, hogy ön mit gondol rólam. Megnyugtatom: nem vagyok büszke erre a könyvre. Nem nekem kellett volna megírnom, hanem azoknak, akik nálam sokkal régebben tudnak ezekről az ügyekről. Tiszteletben tartom az ön értékrendjét. Azt is, hogy megvet. De ha elolvassa ezt a könyvet, hátha mégis úgy gondolja, hogy van egy szemernyi igazam. Ami a házasságaimat illeti, persze, biztosan találnak majd valamit, amibe bele lehet kapaszkodni. De olyanokat, mint amilyenek Tőkés László életében előfordulnak, biztosan nem. Itt jelzem: rendkívül visszafogottan idéztem a magánéleti dokumentumokból.

kelgyo írta...

Iván, értelmetlen vitázni olyan emberekkel, akik csak egy irányba hajlandók látni, és ezen a könyv elolvasása sem segít.
Azt viszont az elmúlt évtizedek látványosan igazolják, hogy mind Orbán, mind Tőkés áldásos tevékenysége milyen tragikusan megosztotta a magyarságot határon belül és határon túl egyaránt, csak körül kell nézni, nem lehet nem látni a nyomukban fellépő acsarkodást magyar és magyar között.

Névtelen írta...

Megkerdezhetem honnan dokumentalt?

Andrassew Iván írta...

Sokat keresgéltem az interneten. Bizonyos jelek - például pecsétek -arra mutatnak, hogy az egyébként Erdélyben közkézen forgó, és Magyarországon is ismert dokumentumok az egyházi- és a válóper anyagából kerültek az internetre.

Agache Aurel Dionisie írta...

Tisztelt Andrassew úr,
Szeretném megvenni a könyvet
Melyik magyar városból, a Román határtól (Szatmár) lehet vásárolni ?

Andrassew Iván írta...

Erre most nem tudok válaszolni, de azt hiszem, a romániai Bookline-oldalról meg lehet majd rendelni. Utána nézek.

Andrassew Iván írta...

Megtaláltam:
http://bookline.ro/product/home!execute.action?_v=Andrassew_Ivan_Ne_vigy_minket_a_kisertesbe&id=112733&type=22

Agache Aurel Dionisie írta...

Örülök, hogy megvásároltam. Köszönöm szépen és további szép napot.

Névtelen írta...

Nem értem, hogy akik úgy gondolják, hogy aki tőlük eltérően látják a dolgokat azok nem hazafiak és nem nemzetiek azok mit keresnek és fröcsögnek ezen a blogon. Csodálom Andrassew Iván angyali türelmét, ahogy válaszolgat ezekre.
Lehet, hogy vannak akik kommenteket is megrendelésre írnak??? És ezért nem tudják elképzelni, hogy valaki nem megrendelésre ír egy könyvet...

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések