hétfő, május 07, 2012

Sose lehet tudni

Marastoni:
Nő tükör előtt

Az unokám most érettségizne, kétségbe is estem nagyon, mert elfelejtettem fölkészíteni, hogy mire vigyázzon, mit dokumentáljon, mert sose lehet tudni. Szerencsére abban az iskolafajtában, ahova ő jár, van még egy plusz év, így bőven lesz idő kioktatni.
Legelőször is, föltétlenül tudja meg, hogy az érettségiztetők milyen pártállásúak. Ezt szépen írja föl, írassa velük alá, mert később emlékeznie kell arra, hogy olyan pártba nem léphet be, amelyikben a bizottság valamelyik tagja, pláne az elnök tagoskodott. Mert akkor lesz sutyorgás. (Remélem eddig még nem lépett be titokban sehova.) 
Az se elég ám, ha kap valamiből osztályzatot! Ne legyen rest, minden egyes szám mellé két tanút tegyen, aláírással, szig. számmal, címmel, rendesen, mert ha politikus lesz, még azt is számlával kell bizonyítani, hogy az uzsonnáját nem lopta. 
Ha bármikor úgy érzi, hogy jobb jegyet akarnak adni neki, mint amilyet érdemel, azonnal szóljon, tegyen vallomást írásban, tanúztassa és adja be az elnöknek. (Elismervényről nem megfeledkezni!) Mert nehogy valami kis pletyka legyen arról, hogy a világhírű apja miatti megbecsülésből vagy a hülye terrorista nagyapjától való félelemből fölfelé kerekítették.
Jó, hogy van még egy évem, hogy mindent, körültekintően kitaláljak.

 .

1 megjegyzés:

kelgyo írta...

Hiába, na nem könnyű nagyapinak lenni. :)
Főleg egy ilyen terrorista elemnek ...
Nem baj, Iván, ügyesen ki fogjátok módolni, és nem lesz baj.

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések