szombat, március 04, 2006

Mobil HócipőA Hócipő szatirikus kéthetilap a magyar sajtótermékek és tartalomszolgáltatók közül elsőként indítja el mobilinternetes portálját! A portál egyaránt elérhető valamennyi internet-kapcsolattal (pl.: GPRS-Internet, 3G) rendelkező kis és nagy kijelzős mobiltelefonról illetve kéziszámítógépről.
A mobilportál megjelenése a Hócipő internetes honlapjával azonos arculatot alkalmaz, így az utóbbit már ismerő felhasználók, az új felületen is könnyedén eligazodnak. A mobiltelefonok világában megszokottól eltérően, a tartalom elérése sem regisztrációhoz, sem díjfizetéshez nem kötött.
A portál indulásának időpontja: 2006. március 1.
A portál elérhetőségei (URL-ek):
nagy kijelzős mobiltelefonokra: mobil.hocipo.hu
kéziszámítógépekre: pda.hocipo.hu
kis kijelzős mobiltelefonokra: wap.hocipo.hu

Megyesi Gusztáv, Para-Kovács Imre, Uj Péter, Faludy György, Váncsa István, Makai József, Farkasházy Tivadar, Trunkó Barnabás, Andrassew Iván, Lengyel László, Kéri László és a Hócipő többi szerzőjének publicisztikái mellett, az Esemes és a Yes, Comment rovatok hírei, Marabu és Fenekovács rajzai, valamint a Villanyállat és a Gúnygejzír is megjelennek az oldalon. Archív anyagaink közül elsőként Déri János és Boncz Géza írásait töltöttük fel.

Nem WAP! Mobilinternet!
Mivel a mobilinternetes technológia szabványai jelenleg még igen kuszák, a félreértések elkerülése végett fontosnak tartjuk kihangsúlyozni, hogy portálunk nem egy WAP oldal, hanem egy annál fejlettebb, mind képi, mind tartalmi megjelenítési lehetőségeiben szélesebb lehetőségeket nyújtó szabványra épülő mobilinternetes portál.
A portál technikai megvalósítását a Hócipő – állandó internetes partnerével – a Macrosolid Media Consulting fejlesztő-céggel közösen végezte.

Technikai információk:
· Mobilinternetes oldalaink megtekintéséhez GPRS-internet vagy 3G előfizetés szükséges. Ezek (vagy ezekkel egyenértékűek) valamennyi hazai mobilszolgáltatónál elérhetőek.
· Mivel ahány gyártó, annyiféle mobilböngésző van a telefonokba beépítve, ezért Java-képes mobilokra az Opera Mini böngészőt ajánljuk (letölthető a mini.opera.com oldalról).
· WAP és GPRS-WAP előfizetéssel, WAP 2.0 szabványú böngészővel csak a kis kijelzős mobiltelefonokra optimalizált wap.hocipo.hu oldal egyes részei érhetők el.

Nincsenek megjegyzések:

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések