hétfő, október 13, 2014

A körvadászat vége

Az utóbbi néhány napban elég fura dolog történik: a jobboldal hangadói ádáz sajnálkozásba kezdtek, mert hogy teljesen összeomlik a baloldalnak mondott izé, az ellenzék, és nem csak az összefogás, hanem a pártok mind, és pláne a szocialisták, és hogy ez most már nekik se jó.
Mivel ezek a hangadók - újságíró kollégák, tévécelebek, nagyon jól apanázsolt kutatóintézetek díszemberei, szakértők, nyilatkozatra kijelölt politikusok - soha nem szoktak önálló gondolatokkal előjönni, nyilvánvaló, hogy központi utasítást kaptak: aggódni kell az ellenségért. Akinek a legyilkolásáért amúgy a legpiszkosabb illibsi “demokráciában” is nagyon illetlen eszközöket vetett be - igen sikeresen - a kétharmad. Visszaélve a médiafölénnyel, fölhasználva az ügyészséget, a rendőrséget, a parlamenti törvényalkotás trükkjeit a Fidesz-KDNP olyan sortüzeket szórt a baloldalra, hogy inkább valóságos karakter-tömeggyilkosságról beszélhetünk. Azt meg se említve, hogy maguk a választások is csak “törvényesek, de nem tisztességesek”.
Vélhető, hogy a Semjén-féle figurák a markukba röhögnek - a karaktergyilkossági tervező és végregajtó csoport tagjai arról ismerszenek meg, hogy mindig föltűnően vidámak. Sikeres volt a körvdászat, és 23 millióba se került.
Pedig csakugyan baj lesz a választás után. Nem nehéz megjósolni, hogy a következő négy évben vagy a Jobbik nő váltópárttá, vagy - ami valószínűbb - az egyre elégedetlenebb emberek állnak össze egy, először csak a 2018-as választásokra készülő párttá. Ez bármikor, pillanatok alatt megtörténhet, és ha erős tömegmozgásokkal jár, előre is hozhatja a választást.
De a legrosszabb az, ha a keletkezett űr betöltésére a Fideszből kiszakadó, pártként tovább működő - mégiscsak a liberális államhoz és Európához   ragaszkodó - csoport bukkan föl. Persze a Fidesz szempontjából borzalmas ez. Az országéból kevésbé. Sokan és okkal jósolják, hogy a Fideszt, vagyis Orbánt csak a fideszesek tudják kibuktatni a hatalomból. Az utóbbi hetekben mindenesetre láthatunk bizonyítékokat arra, hogy a Fideszen belül mégiscsak lehetnek repedések.


(Népszava 141010 Sajnálkoznak címmel)

Nincsenek megjegyzések:

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések