péntek, május 23, 2014

Lármás gyönge

 Tegnap, május 22-én a zseniális Rogán, esetleg a nem kevésbé eszes Tarlós - vagy Orbán valamelyik földi helytartója - odáig jutott, hogy koncertet szerveztek a Szabadság térre, hogy a rockzene elnyomja a szobor ellen tiltakozók hangját... vagy mi van nekik, nekünk. Azt hiszem, ez tipikus kontraproduktív akció volt. Pláne, hogy a zenéből, együttesből is sikerült gyöngécskét választani. Érdekes, amikor fölfedezzük: van olyan, hogy lármás gyönge.


Hatalmas erőkkel készültek, jó sok pénzt költöttek. Legalábbis a Tőzsdepalota elé telepített vécék számából arra lehetett következtetni, hogy legalább ezer látogatót vártak. Szinte senki nem vette ezeket igénybe, hiszen éppen csak lézengtek az érdeklődők.


Ezt gondolom "lézengésnek":


Bár a pitiáner hatalom mindent megtett, hogy az "emlékmű" ellen tiltakozók rosszul érezzék magukat, a rendőrök pedig szokatlanul nagy erőkkel védték Orbán Viktor és Kerényi Imre szégyenét, azért csak összejött annyi ember - több mint az "ellenkoncert" hallgatói- , hogy élőláncot lehetett alkotni. 
Ma már azt kívánom, hogy fejezzék be és leplezzék le az emlékművet. Lehetőleg gyorsan, mert még meg akarom élni a ledöntés napját. És jó lenne, ha Orbán is élne még akkor. 
(Kerényi ebből a szempontból nem számít, mert ő minden hatalmat kiszolgál. Azon se lepődnék meg, ha a szoborbontó bizottság élén találnánk néhány év múlva.)


Amúgy jó nap volt, jó idő. Lehet ám minden nap - legalább úgy háromnegyed hat körül - arra sétálni. (Néha még híres emberek is fölbukkannak ám!)

Nincsenek megjegyzések:

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések