szerda, május 07, 2014

Egyértelműen

“Nem érdemes vitázni arról, hogy Magyarország köztársaság-e, hiszen alaptörvénye ezt egyértelműen kimondja, továbbá nem érdemes terméketlen vitákat folytatni arról sem, hogy az új alaptörvény kiállja-e a jogállamiság próbáját, a választók ugyanis egy demokratikus választáson egyértelműen állást foglaltak erről. “- mondta Áder János.
“Nem érdemes vitázni arról, hogy Magyarország köztársaság-e, hiszen a köztársaságok a nevükben viselik azt a megtiszteltetést, hogyköztársaságok. Ha ezt kiveszik a nevükből, akkor már nincs a nevükben - vagyis az elnevezők nem gondolják azokat köztársaságnak - és ezt így jelzik az alattvalóknak.
A köztársaságoknak nem alaptörvényük van, hanem alkotmányuk. Ha valamit sokáig alkotmánynak neveznek, aztán egyszercsak alaptörvénynek, az gyaníthatóan azért van, mert az elnevezők úgy gondolják, hogy sikerült eltörölni az alkotmányosságot és ezt jelezni kell valahogy, nehogy meggondolatlanul viselkedjenek az alattvalók.
Hogy egy alaptörvény kiállja-e a jogállamiság normáját, azt csak egy jogállamban lehet vizsgálni, tehát Magyarországon teljesen indokolatlan a terméketlenkedés. Egy olyan földterületen, ahol az egyik században “kékcédulásosat” választatnak a kommunisták, aztán a másikban “lejtőset” az orbánisták, még tréfaképpen sem illik jogállamról beszélni.
Egyébként Hitler is úgy jutott hatalomra, hogy “a választók egy demokratikus választáson egyértelműen állást foglaltak erről”.
Tiszteltetem Áder Jánost, mert ő legalább néha megpróbál európai módon viselkedni. Vegyük úgy, hogy ez a magyarázkodás is valami ilyesmire utal.” - mondta Andrassew Iván.


Nincsenek megjegyzések:

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések