vasárnap, szeptember 09, 2012

Veszprém Szabad Város


Szombaton a gyáva Budapestről az ellenállás bátorsága Veszprémbe költözött. A gyáva Budapestről, amely két hete eltűrte, hogy a szélsőjobb a Hősök terén ünnepelje Európa legocsmányabb szervezetének születésnapját. A gyáva Budapestről, amelyik eltűrte, hogy Hanti Vilmost megtámadta, tettlegesen is inzultálta egy náci falka. Ez a gyáva Budapest sunnyogva nézi, ahogy az országra telepednek a legsötétebb erők, mint ahogy azt is eltűrte, hogy egy alkotmányos államcsínnyel ellopják a köztársaságot.
Veszprémben szombaton nem magyaréletmenetézhetett zavartalanul a Jobbik, mert egy Világos Veszprémért Mozgalom nevű polgári társaság már a menet nevét is burkolt zsidózásnak minősítette, és a városba vezető hét út mentén 200 gépjárművel mintegy 400 demonstráló lassította a forgalmat.  “Veszprém nem kér a Jobbik meneteléséből, nem kér a megfélemlítésből, a betiltott egyenruhásokból, a paramilitáris szervezetekből, a békétlenkedésből” - ezt üzenték. Semmi mást nem tettek, csak úgy viselkedtek, ahogy az európai polgároktól, a pártok tagjaitól, az egyházaktól, a kisebbségek szervezeteitől elvárható - vagy elvárható lenne.
De hogy Orbán Viktor se örüljön: a tiltakozók fehér felsőruházatban a színházkertbe vonulnak, ahol az uniós köztársasági elnökök által ültetett fáknál és emléktáblánál egy-egy szál fehér szegfűvel és néma főhajtással “emlékeznek meg a köztársaságról”.
Az MTI tudósítója ezt idézőjelbe tette, pedig illett volna csupa nagybetűvel írni. Hogy senki ne felejtse el, mi a dolga.
Mi pedig ne feledkezzünk meg azokról, akik ebben a gyáva országban csatlakozni mertek a szervezőkhöz: Buhim-Völgyi Baráti Kör, Buhim-völgyi Szalon Kulturális Egyesület, Demokratikus Koalíció Veszprém városi és Veszprém megyei szervezetei, HIT Gyülekezete, Józan Ész Társaság, Kádártai Lakosok Egyesülete, Lokálpatrióták a Városért Közhasznú Egyesület, Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége Veszprém megyei szervezete, MSZP Veszprém, Szövetségben Együtt Magyarországért Veszprém városi és Veszprém megyei szervezetei, Magyar Szolidaritás Mozgalom Veszprém városi és Veszprém megyei szervezetei és a Veszprémi Polgári Társaskör.
Lesz még Magyar Köztársaság.

 .

2 megjegyzés:

párizsi lány írta...

sak gratulálni lehet a veszprémieknek a bátor, határozott kiállásukért. A Szervezetek összehangolták a demonstrációt. Ott valószinű nincs annyi magyarul beszélő, szomszéd országokból idetelepült népség. Budapest lakossága is kicserélődött. Ezért is gyáva.Vagy szavazó?

Kaszandrosz írta...

Az egykori limes, amely egykor a Dunánál húzódott, most is létezik. Még ha csak szellemi értelemben is. Veszprém nem Eger. És nem is Budapest. A Királynők Városa őrzi szellemiségét. Szent Gizella, köszönjük! S természetesen a mai örökösöknek is!

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések