szombat, szeptember 15, 2012

Leglegleg

Fotó MTI Szigetváry Zsolt

Akárhogy is, ezen a héten a színvonalmutató csúcsmondás Dancsó József parlamenti képviselőtől jött át a nemzeti köztudatba: „a gazdasági növekedés akkor is növekedés, ha történetesen negatív”.
Ez van. Ha minden rosszul megy, még legalább két évig ennyire megalapozott kormányzásra számíthatunk. Egy csöpp csodálkozni való sincs azon, hogy Matolcsy itt azt tesz, amit akar.
A legfélelmetesebb az volt a héten, hogy megint valami hatalmas adatgyűjtés kezdődött azon a címen, hogy katasztrófa esetén a hatalomnak tudnia kell, hogy kire lehet számítani. Erről még nem tudunk eleget, de attól tartok, nagyon figyelni kell.
A leggusztustalanabb az volt, hogy a Jobbik ételosztást gondolt vicc gyanánt az éhségsztrájkolók sátránál. (Megjegyzem az internetes fikabrigád - kollégák - tréfás gúnyírásai se voltak emelkedettebbek.)
Velük összefüggésben hallottam a legaranyosabbat is: Gyurcsány Ferenc mesélte a Klubrádióban, hogy szép számmal jöttek nénikék azzal, hogy sütöttek ám finom pogácsát, el is hozták, hogy az éj leple alatt legyen mit majszolgatni, ha nagyon éhesek. És persze föl kellett világosítani őket, hogy nem úgy van az.
Ilyen édes, gonosz, ostoba a magyar ember.

 .

Nincsenek megjegyzések:

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések