szerda, február 01, 2012

Tarlóshoz képest

Tarlós fővárosi főpolgármester kifejtette: "semmilyen körülmények között nem támogatja az útdíj bevezetését Budapesten". Hozzátette: biztos abban, hogy ezt a miniszterelnök és a kormány sem teszi. (...)
Hogy a BKV megmentésére eddig felmerült ötletek közül ez az elképzelés mégis hogyan került a javaslatcsomagba, arról már hétfőn is élénk vita bontakozott ki. Tarlós utalt rá, hogy a fővárosi tárgyalódelegáció egyik tagja, Rogán Antal V. kerületi polgármester, fővárosi képviselő ötlete volt az útdíj, ám ezt aznap Rogán visszautasította, megjegyezve: ő sem tartja jó ötletnek. Kedden a főpolgármester ismét elmondta: "mivel rajtam kívül többen is így emlékeznek, egész nyíltan megmondom, az V. kerületi polgármester javasolta ezt a matricás útdíjat (...) most már egyetértünk abban, hogy egyikünk sem támogatja, de kétségtelen, hogy nem egyformán csal az emberek emlékezete". 

Fotó: MTI,
 Kovács Tamás
Az a fontos, hogy a mi emlékezetünk ne csaljon akkor, amikor végleg eldől a Tarlós-Rogán játszma. Nyilvánvaló, hogy Tarlós kegyvesztett lett Orbánnál - ami a magyarországi jobboldalon egyenló a politikai halállal. Az is nyilvánvaló, hogy Rogán gondolhatja magát a legalkalmasabbnak arra, hogy főpolgármester legyen. Talán Orbán is bíztatja, ami persze nem jelenti azt, hogy csakugyan megtenné jelöltnek. (Lesz ott majd valami közelebbi ismerős. Vagy, mondjuk egy derék jobbikos, hogy ne csak színházuk legyen.)
Tarlós csakugyan alkalmatlan - ha máskor nem, a Dörner-ügyben bizonyított. (Az más kérdés, hogy a kinevezésével Orbánnak engedelmeskedett. Hiába.) 
De nehogy csaljon az emlékezetünk! Nehogy elfelejtsük, mit művelt Rogán Antal a parlamentben az elmúlt másfél évben! Nehogy elfelejtsük, hogy ez a végtelenül cinikus ember hányszor vett részt jogtiprásokban, hány elképesztő törvényhez adta a nevét - hogy mást ne is emeljünk ki, csak a világ egyik legszégyenletesebb médiatörvényét! (Nagyonis belefér a képbe, hogy ő találta ki a havi tízezer forintos útharácsot. Ki más?)
Nehogy valakinek eszébe jusson, hogy itt valami komoly politikusról van szó, legalábbis Tarlóshoz képest, és jobban megfelelne főpolgármesternek, ha Orbán végre csakugyan elküldi azt a selyemzsinórt Tarlósnak! Mindketten alkalmatlanok. Csak másképp. (Talán Rogán kicsit kártékonyabb.)

 .

2 megjegyzés:

kelgyo írta...

Hm. Elgondolkodtató.
Az valóban érdekes, hogy Rogán neve volt az első, ami felmerült, jellemző, hogy az állítást megelőzte a cáfolat. De az is jellemző, ahogy Tarlós kezelte a kérdést az Egyenes beszédben.
Tarlóssal valami nagyon nem klappol. Vagy gerinctelen, vagy meg van zsarolva, vagy iszonyatosan meghasonlott. (Vagy a három dolog bármelyik kombinációja ...). De nem most kezdődött nála, az biztos, elég a pár év előtti ügyét nézni a Sziget Fesztivállal ...

joti írta...

Elolvasván az írást, homlokon csókolt Juhász Gyula:

Milyen nagy bunkóságuk, most tudom már,
Azt is tudom, hogy szarban a MALÉV.
Ha elkotródnak nem lesz értük nagy kár
S mi utánuk jön: pár boldogabb év.


(Bocsi, ha nagyon szint alatti, nyugodtan —> kuka :-)

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések