szerda, február 22, 2012

Annyira!

Megvallom, én is röhögtem az Államadósság Koncertről szóló tudósításokon, de aztán elszégyelltem magam. Mert biztosan jó szándékú emberek találták ki, jó szándékú zenészek jöttek össze, és nem vitatom, hogy az illetékes minisztérium is jót akart, amikor kibérelte az legnagyobb arénát. És a nép bizony cserben hagyta őket. Annyira égő, annyira szomorú volt az üres aréna! 
Nyolc éven át azt hittem, hogy a szocialistákénál rosszabb kommunikáció egyszerűen elképzelhetetlen. Nem mintha a Fidesz, vagy mondjuk a Jobbik alpári nyomulását becsültem volna valamire, de azok legalább eljuttatták az üzeneteiket oda, ahova szánták. Most meg az van, hogy annyira röhejes, annyira nyomorúságos, annyira azonnal ellenük fordul minden, hogy lassan meg kell állapítani: a hazugságra épülő hatalom szinte minden megszólalásnál lelepleződik. Annyira meztelen, hogy én fázom, amikor látom és hallom.
Tényleg nem értem: ha százezreket össze tudtak terelni egy utcai vonulásra, szinte minden hirdető- és médiafelület birtokában hogyan nem voltak képesek, mondjuk tízezer áldozatkész, derék embert beterelni egy arénába, ahol éppen Orbán kedvenc - amúgy csakugyan jogos - célját kellett volna támogatni? Lehet, hogy az áldozatok már nem akarnak áldozni? Ja, és hol volt Orbán, meg a pereputty?

 .

2 megjegyzés:

zupasta írta...

A belépő hivatalosan 2012 forint volt, persze lehetett többet is adni. Csak ugye amikor már az ország sikeréért már némi áldozatot is kéne hozni, akkor a többi néma csend.

És ez valahol jogos is, ha az állampolgár azt kérdezi: ha nem én szúrtam el a költségvetést, ha az én adómmal nem tudtak jól gazdálkodni, miért tőlem várnak pluszban pénzt, amikor már nekem is alig van? (Mondjuk az államadósság éppen azért keletkezett eddig is, hogy ne az emberektől kelljen sok pénzt egyszerre elvenni, és a lakosság nagy része nem is tudja, mennyi minden épült a külföldi hitelekből, szóval erről is kéne már egy kis össznépi felhomályosítás.) Az pedig még jogosabb, hogy a befolyt összegekkel ki fog elszámolni? Honnan tudjam, hogy amit önként, jófejségből odaadok, az tényleg arra megy-e? Főleg a vörösiszap-adományok szabályos elsikkasztása után?

Mindenesetre nagyon jól látszik, hogy az a diskurzus, miszerint az államadósság a főgonosz, amit természetesen csak az "elmúlnyolcévnek" köszönhetünk, erősen kezd kipukkadni.

kelgyo írta...

Ezen én is elgondolkodtam. Vajon miért bukott ekkorát?
Én mondjuk valahogy a propagandából se részesültem, legalábbis nem emlékszem rá, márpedig ha én se tudok ilyesmiről, akkor a koncert reklámja se mehetett úgy ezerrel, ahogy szokott az ilyesmi. A Zasszon azt mondta, mert nem nézek királyi tévét. Lehet. De akkor anno a Klubrádió koncert híre hogy jutott el mindenhova? Mert ott bizony jócskán voltunk, pedig többe is került.
Hát, nem akarom bántani az előadókat sem, Isten bocsássa meg, de tán ha a krémje vállalt volna fellépést, tán még kétszer annyian is lettek volna ...
Ez van. Veszteséges lett a koncert. A mi pénzünkből. Basszus, ennyi erővel el is mehettem volna, legalább láttam is volna valamit a pénzemért, így meg csak a fikázást, meg hogy veszteséges volt.
Elgondolkodtató. Szánalmas. De tán jelent valamit. Lehet, hogy egy kis limonádéval már nem lehet megvenni a népet? Mert nem hiszem, hogy ennyire ne futná a bukszájukból ...

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések