szerda, február 08, 2012

Első fokon, felső fokon a gój motorosokkal

A Népszava híre: Nem sértettük  a Gój Motorosokat

Lapunk első fokon pert nyert tegnap a Gój Motorosok Egyesülete ellen a Fővárosi Törvényszéken. A szervezet a Népszava 2008. április 17-én megjelent Jönnek a Gój Motorosok című cikkében olvashatókat kifogásolta, amelyben publicistánk, Andrassew Iván úgy fogalmazott, „egy motorizált újnáci szervezetrol van szó, amelyik ugyan az előbb említett, szintén jellemző módon folyamatosan tagadja a rasszista mivoltát, de nem tudja magát visszafogni”. Sérelmezték továbbá azt a részt is, hogy „Önök semmiben nem különböznek azoktól a borzalmas cigányoktól, akik agyonverték a tiszteletre méltó emlékű Szögi tanár urat”. A törvényszék szóbeli indoklásában hangsúlyozta: a bíróság nem kíván sem pro, sem kontra állást foglalni a Gój Motorosok szellemiségéről, azonban a bizonyítási eljárás során úgy találták, Andrassew Iván a szólás- és véleménynyilvánítás alkotmányos szabadsága alapján „jogsze­rűen” tehetett ilyen kijelentéseket. A bíróság a cikk egészét és kontextusát megvizsgálva nem találta jogsértőnek Andrassew írásának másik kifogásolt kitételét sem.


Mészáros Imre a Facebookon

I. fokon elutasították a keresetünket Andrassew Ivánnal szemben,valamint május 29-re napolták el a Gyurcsány-Gréczi polgári pert!

Mészáros Imre Wehrmacht-sisakban
puszilkodik velem.
(Azt hiszi, hogy napszemüvegben
 nem ismerhető föl.)
Mit is mondjak?! A mai napon rendkívül normális volt Iván és védője.Persze ismét 8 olyan hamis állítással jöttek, amit tételről tételre cáfoltam. Szigorú büntetést és anyagi kártérítést kértünk, pont azért, hogy végre valahára a bíróság segítségével következménye legyen az uszító, hazug állításoknak. A bírónő 2 perces szünet után meghozta az elsőfokú nem jogerős ítéletét!!!
A bíróság szerint Andrassew Iván véleményt formált, amikor újnáciknak nevezete a Gój Motoros Egyesületet és az is belefér a véleményszabadságba, hogy egyenlőségjelet tett köztünk és az olaszliszkai lincselők között.
Nos, erre varrjunk gombot. Egyben a bíróság kifejezte, hogy nem állapítható meg az sem, hogy a Gój Motorosok fasiszták - újnácik lennének. Természetesen II. fokon folytatjuk, egyben úgy látjuk, hogy más hatékonyabb eszközt kell találnunk mint a jog, hogy a sajtó egyes képviselőit a helyes irányba, a tényszerűség felé tereljük.
Gyarapodó Magyarország 2002-2010 Gyurcsány könyv kapcsán pedig egy igen elképesztő dolgot kellett megtapasztalnom. A 10 000 példányban megjelent könyvből csupán 87 darabot értékesítettek. A többi állítólag raktárban van, miközben jómagam a DK rendezvényről tudósító híradókban ott láttam a könyveket. Nos, ezt is nekem kell bizonyítani!
Folytatás május 29-én!
Nem vagyok boldog, már csak azért sem, mert így szabad utat adott a bíróság Andrassewnek és társainak a gyűlöletkeltésre, amit mi sem hagyhatunk annyiban.
Ennek következményei pedig beláthatatlanok!!!

Eddig Mészáros Imre, a gój motorosok elnöke. Nem is akartam kommentálni mindezt, mert igaza van: találkozásaink során először igazán kulturált volt a hangnem. Megjegyzem persze, hogy azért ez rajta is múlt. (Drága Imre odáig ment, hogy  miután a kapuban megkérdeztem tőle, hogy hol lesz a tárgyalás, fölküldött az első emeletre, majd utánam szaladt, mert észrevette, hogy nem is ott lesz a tárgyalás. Ez igazán kedves gesztus volt tőle.) A tárgyalási szünetekben mindössze annyi volt a szokásosnak mondható, hogy egyszer megjegyezte, miszerint már alig tudja visszatartani a gój motorosokat, és nagyon vigyázzak, mert ő most majd elmegy Thaiföldre, és nem tud engem megvédeni. Bár végülis ezt is tekinthetem kedves, óvó figyelmeztetésnek.
Szóval nem is tettem volna semmi megjegyzést, ha nem olvastam volna a kommentárokat. Az alanti szövegekből a következők derülnek ki: Mészáros Imre az ügyvédemet "dörzsölt kajmánnak" nevezi, amiben a "kajmán" zsidót jelent, természetesen. Heinzelmann-Kuchen Zoltán János ezt bírja megjegyezni: "Emlékeztek, amikor Grespik László ügyvéd megkérdezte a Bírónőtől a tárgyalás elején, hogy zsidó származású-e? Valami ütős ügyvéd kellene, mert ha megnyerik..." Farkas Gábor engem egy rohadt szarkeverő, buzi zsidónak nevez, persze ravaszkásan rákérdezve, hogy "akkor az csak vélemény nyilvánítás?" Kese László Szabó szerint a "‎2 fokra vinni kell egy kerekeken guruló kemencét ezek csak ebből értenek". Gondolom, olyan kemence praktikus mobil változatára gondol, amilyet Auschwitzban is használtak, azok, akikkel persze a gój motorosok semmiféle közösséget nem vállalnak. Végül Mészáros Imre, mint annyiszor, ismét fölveti: "MÁST ESZKÖZT KELL VÁLASZTANUNK, HOGY RENDRE UTASTHASSUK EZEKET AZ ELVETEMÜLTEKET!" Hogy mi lenne az a "más eszköz", most nem fejti ki, de nyilván nem nehéz kitalálni.
Ez van. Ezekből a szövegekből persze nem derül ki, hogy nácikkal van dolgunk, hiszen Mészáros Imre majd elmagyarázza, hogy egyrészt ezek csak vélemények, másrészt ő nem tehet arról, ki miféléket írogat a Facebookon. Az más kérdés, hogy mivel tudná magyarázni a saját szavait.
Mindezt csak arra az esetre jegyeztem le ide, ha bármilyen furcsa "baleset" vagy kideríthetetlen eredetű támadás ér, és a rendőrség kénytelen "ismeretlen tettes" ellen nyomozást indítani.

Kommentek Mészáros Imre Facebook oldalán:


    • Heinzelmann-Kuchen Zoltán János Nem tudom, hogy ki az ügyvédünk, de az a gyanúm, hogy ezen is múlik!
      Tegnap, 18:46

    • Mária Ájpli A bíróság még mindig nem áll a jó helyen!!!
      Tegnap, 18:47

    • Sandor Attila ez faxa,,,,hogy a szakálla nöne befelé.....
      Tegnap, 18:52

    • Dezső Szentgyörgyi Kedves Imre,ha az iván oldalán látható fényképről mondjuk "ihletet" kapnék és nekem is eszembe jutna mondjuk a "keresztrefeszitőkről" viccelődni......
      www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/photo.php?fbid=1285217163279&set=a.1172115055797.2026401.1015635923&type=3&theater

      Tegnap, 18:54 ·  2

    • Mészáros Imre Németh Péter fia, ugye ismerős, de szerintem nem rajta múlt.
      Egyébként igazán dörzsölt kajmán, mint az apja.
      Népszava. Ez is csupán vélemény nyilvánítás volt a részemről.

      Tegnap, 18:54 ·  4

    • Bédics János Tehát Andrassew Iván véleményt formált, amikor újnáciknak
      nevezete a Gój Motoros Egyesületet,de a bíróság szerint ez nem állapítható meg. Na, most fognak vérszemet kapni.

      23 órája ·  3

    • Heinzelmann-Kuchen Zoltán János Emlékeztek, amikor Grespik László ügyvéd megkérdezte a Bírónőtől a tárgyalás elején, hogy zsidó származású-e? Valami ütős ügyvéd kellene, mert ha megnyerik...
      23 órája ·  1

    • Farkas Gábor Javits ki ha tévedek! A bíróség szerint ha azt mondom, hogy A.I. egy rohadt szarkeverő, buzi zsidó, akkor az csak vélemény nyilvánitás? Vagy valamit esetleg nem jól értelmeztem?
      22 órája ·  2

    • Kese László Szabó ‎2 fokra vinni kell egy kerekeken guruló kemencét ezek csak ebből értenek 8) Imi nem látod ezekkel nem lehet finomkodni,vagy oda b....szol, vagy tűrsz és beállsz a sorba.Ez is csak vélemény nyilvánítás!!!
      9 órája ·  3

    • Mészáros Imre Gábor!
      Teljesen jól látod a helyzetet!
      Komolyan mondom egy hülye bírói gyakorlat kezd kialakulni.
      Tényeket nem veszik figyelembe, mindent alárendelnek a véleményszabadság alá! Ezért is mondom, MÁST ESZKÖZT KELL VÁLASZTANUNK, HOGY RENDRE UTASTHASSUK EZEKET AZ ELVETEMÜLTEKET!

      9 órája ·  2



      Meghitt pillanat Mészáros Imre életében: éppen az engem jelképező "ratyi Iván" nevű gumibaba fütyéjét csiklandozza egy filctollal

       .

5 megjegyzés:

joti írta...

Engem különösen ennek a kommentnek a szelíd bája fogott meg:

„A bíróság még mindig nem áll a jó helyen!!!”

A jobbszél elégedetlen: még kevés nekik, amit Orbán a fékek és ellensúlyok eltüntetése érdekében tett. Például a bíróságon még maradtak független bírák. Ez tűrhetetlen skandalum!

kelgyo írta...

No comment. Ezeket már régen el kellett volna tüntetni a placcról. Már a név magáért beszél.

joti írta...

Ugyan, kedves Kelgyo!
Hogy mondhatsz ilyet!? Nem vagy már enélkül is eléggé elvetemült itt a placc túloldalán (lásd az utolsó idézett kommentet)?
Mészáros Imre majd Téged is jól rendre utasít, aztán megnézheted magad!

kelgyo írta...

Joti, a Te szavaiddal élve: ez Mészáros úr diszkrét bája. :P

Névtelen írta...

én csak azt nem értem, hogy miért tagadják azt, hogy nácik? Miért fáj nekik ez és miért nem büszkék rá?

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések