szerda, október 19, 2011

A jó levegőn

Vidéki barátom fölhívott azzal, hogy mi milyen szemetek vagyunk, megfúrtuk a Fidesz tüntetését. 
Nem is értettem, mit akar. Visszakérdeztem: jól értem-e, hogy “mi” akkora hatalommal bírunk, hogy meg tudunk akadályozni egy Fidesz-tüntetést?
Igen, szerinte igen. Mert hogy itt bemilláztunk a dologba, rászerveztünk.
Hiába mondtam, hogy a Milla jóval előbb bejelentette, hogy ott lesz, tehát a Fidesz szervezett rá a Millára, csak folytatta, hogy én is megfenyegettem Orbánt, hogy ha valami baj lesz ő a felelős, és hogy egy igazi férfi megvárja, amíg az utolsó híve is elhagyja a terepet. Hogy jövök én ahhoz, hogy Orbánt kigúnyoljam, és különben is a Fideszé az elsőbbség, mert a Fidesz történelmet csinált, a Milla meg még nem.
Mondtam, hogy ha egy kis gúnytól Orbánnak elmegy a kedve, akkor nem kell politizálni. De mondja már meg, mi a baj, mert nem hiszem el, hogy elhiszi, amit mond, és nem képes fölmérni, hogy a Fidesz fölmérte: ha Orbán nincs, a nép se jön, vagyis beég az Astoriánál.
Végre kibökte, hogy ő szeretett volna egy jó nagyot tüntetni Pesten, a jó levegőn. És most mit csináljon?
Gyere el a Millára, mondtam. És nem tudom, hogy azért hívott-e föl, hogy ezt kiprovokálja belőlem, vagy csakugyan meghibbant.
Jön.

 .

2 megjegyzés:

kelgyo írta...

Ez jó.
Ötletnek nem is lenne rossz, ha Viktor túlérzékeny lenne. Én benne lennék, hogy kicikizzük a hatalomból.... :)
A meghívás. Ezt a MILLA is megtette: a hoppon maradt fideszes tüntetőket meghívta a miénkre. :)

stiglinc írta...

Azért a találékonyságot, a rendületlen hitet kicsit irígylem a FIDESZ hívektől... Ahogy mindent át tudnak fordítani a túlsó oldalra, ahogy képzetükben meg bírják őrizni a Vezírt Szeplőtelennek...
Én, a rohadt liberális, folyton tele vagyok kérdésekkel, a másik oldal iránti megértési kényszerrel, saját igazságunkban a lyukak keresésével... Nehéz ám ezt így!
Az is bonyolítja a dolgot, hogy én is szívesen látok a mi tüntetésünkön máskéntgondolkodókat is....
Lehet, hogy a liberálisok valójában mazochisták???

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések