csütörtök, október 06, 2011

Hallgatnak a macsók

Két napja várom, hogy megszólaljon Tarlós István. Abból az alkalomból, hogy egy budaházysta aktivista Budapesten, Tarlós István díszpolgármester városában a Móricz Zsigmond körtéren megütötte Noé Krisztinát, akiben fölismerte azt, aki augusztusban feljelentést tett a Jobbik ellen a Magyar Szigeten történtek miatt.
Tarlós István néhány hete a Jobbikkal való teljes lelki egyetértésben kitöröltette Kertész Ákos nevét a tiszteletre méltó polgárok könyvéből, mert a - még - Kossuth-díjas író a nácizmus és a diktatúra cseperedését látva elkeseredett dühében szembesíteni merte a magyarokat a valóság kicsit túlgörbített képével. Tarlós leplezetlenül igazolja, hogy akinek Fidesz a felesége, annak a Jobbik a szeretője. Erre utal, hogy a múlt heti Szálasit éltető, zsidókat büdösöző fölvonulásról se tudott semmit mondani.
Most megint hallgat. Ahogy Schmitt Pál is, aki pedig szereti még Tarlósnál is macsósabbra venni a figurát. Férfiként és sportembeként is elborzaszthatná, ha egy kicsi és törékeny asszonyt megütnek az országában. De úgy tűnik, megint nem utasítja Orbán Viktort, például arra, hogy tegyen már rendet azzal a két pofonnal - pedig Kertész Ákos ügyében nem volt rest a miniszterelnökét megszólítani. Azt is megkérdezhetné Orbántól, hogyan fordulhat elő, hogy még mindig létezhet a betyársereg, amelynek vezetője azon a bizonyos, magyarnak nevezett szigeten világosan kifejtette, hogy tagjaikat terrorcselekményekre, rasszista fegyveres harcra készítik föl. Normális országban másnap reggelre az összes betyárvezér áristomban találta volna magát, és elkezdődött volna a közbetyárok összefogdosása is. Ebben az ügyben a legfőbb ügyészt is berendelhetné, akinek nyilván nincs ideje a betyárokra, mert vélhetően Balsai alkotmánybíróval és Morvai asszony EU-képviselővel azon dolgoznak titokban, hogyan lehetne a 2006-os sajnálatos eseményeket összekapcsolni Sukoróval. (Javaslom: Gyurcsány utasította Gergényit a fővárosba csalogatott sukorói telkesparasztok lepuskázására.)
Ha ehhez hozzávesszük, hogy - amint az előre várható volt - a szélsőjobboldali nézeteit nyíltan vállaló Dörner György lett az Új Színház igazgatója - a szakmai bizottság javaslata ellenére nevezte ki Tarlós -, és ráadásul állítólag Csurka Istvánt a magyar újnácizmus szellemi atyját gondolja intendánsnak maga mellé...  Már csak az hiányzik, hogy az átnevezési hullámban Tarlós Wass Albertről nevezze el azt a jobb sorsra érdemes társulatot, és meg is van a totális kulturgyőzelem a kampfban. Fura kísérlet, amit látunk: egy diktatúrába akadály nélkül épül be egy újnácista diktatúra szellemi magja. Lesz-e valaha hasadás, vagy életképes marad ez a mutáció?
Hacsak nem így: egy napja Kerék-Bárczy Szabolcsot ütötte meg egy 40-50 év közötti, ritkás, középhosszú hajú, rövid bajszú, jól szituált, rózsaszín Polo Ralph Lauren inget, világos nadrágot és barna cipőt viselő férfi a 61-es villamoson. Az ő bűne nyilván az, hogy konzervatív politikusként, volt MDF-esként nem átall publicistaként, szónokként hangot adni a diktatúra iránti ellenszenvének - ráadásul baloldaliakkal és liberálisokkal szövetkezve.
A szerkesztőségben is fölmerült, hogy na jó, de mi köze az ütlegekhez például Tarlós Istvánnak, hiszen naponta sok száz embert ütnek meg Budapesten, nem tiltakozhat minden atrocitás ellen.
Semmi, semmi köze. Ez nyilvánvaló. De észre kellene venni, hogy az indulatok búvópatakjai már a felszínen vannak. És nem hiszem, hogy Schmitt úr, Tarlós úr, Orbán úr, Pintér tábornok úr nem undorodik. Ennél azért finomabb emberek. De az sem kevésbé undorító, hogy ha politikai számítgatásból ilyenkor nem képesek vagy nem mernek államférfiak módjára viselkedni.

 .

5 megjegyzés:

kelgyo írta...

Miért? Egy védtelen törékeny asszonyt lehet bilincsben a "törvény" elé citálni? Miért várjuk el, hogy ezek ilyesmiért szólnak? Itt a gyengéket senki sem védi meg semmitől és senkitől. Budaházy meg félig szabadon úgy végezheti aknamunkáját, ahogy csak akarja. Manapság már ilyesmihez nem hogy a házból, de a kompjúter mellől se kell kimozdulni. Nemzeti macsóink ezt ne tudnák?

joti írta...

Az a gyanúm, hogy Tarlós később beváltható zsetonokat akar kapni az akciói segítségével begyűjtendő politikai jópontokért cserében. Budapest helyzete nem (vagy inkább sem) igazán rózsás. A politikai rokonszenv-kiváltó akciók révén esetleg megnyithat bizonyos pénzcsapokat, illetve az állami apanázs gyengén csordogáló csapját kicsit nagyobbra nyithatja.

TG írta...

Joti! Lehet, hogy Tarlos ugy gondolja ahogy te irod, de az is lehet, hogy puszta szervilizmusbol (ne adj Isten utasitasra) probal megfelelni annak a partnak, amelyiknek allitolag nem tagja.
De aki piszkos penzt fogad el, az maga is beszennyezodik. Ha ez az ara Budapest fejlesztesenek, akkor en nem kerek belole!
Egyebkent Tarlos nem rejtette veka ala intellektualis kepessegeit es politikai iranyultsagat, megis raszavazott a budapesti szavazok tobbsege. Miert? Most eltunodhetnek azok a Tarlos valasztok, akik nem ertenek ezekkel az ugyekkel egyet. Kicsit keso....

ElPocoLoco írta...

Nem személy szerint Tarlós, hanem a Fidesz gyűjti a jópontokat a Jobbiknál. Már látják, hogy 14-ben csak velük együtt lesz meg a többség. De velük együtt kényelmesen.

Névtelen írta...

ElPoco...a gondolatod felmerült már bennem is. Hogy a többség, az kell. Ezek szerint ők azok, akik elsősorban az ördöggel kívánnak szövetséget kötni a hatalomért. Bármi áron.

Temamami

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések