péntek, október 08, 2010

Gonoszfigyelő: nyúljuk le a jóembereket

Az iszapkatasztrófa károsultjaira hivatkozva megjelentek már csalók, szélhámosok is. Számlaszámot adnak meg az embereknek azzal a kéréssel, hogy arra küldjenek adományokat a károsultak megsegítésére.

Régebben az ilyeneket a helyszínen agyonlőtték.

 .

2 megjegyzés:

Kováts Kristóf (kovapapa) írta...

Ez nettó hullarablás. Innen már nincs lejjebb.
Liberálisként ilyenkor én is visszaállítanám a halálbüntetést.

Névtelen írta...

Fel sem fogtuk még mi történt. "Szakemberek", "akadémikusok" csillapítják a rémhíreket, ugyanakkor másik "szakemberek" nagyon is hihetően csernobili méretű katasztrófát vizionálnak. Nem tudom, nem értek hozzá, csak érzem és tudom, hogy valami rettenetes történt. És nem ért véget, nem is fog egy-két héten belül.
És akkor emberek, ajjaj bocsánat, akarom mondani alienek megjelennek fosztogatni.
Ha maga a katasztrófa nem lenne éppen elég, hogy a világ végéről elmélkedjünk, akkor ezek az embernek látszó akármik, a fosztogatók, megerősítik bennem, hogy nincs tovább. Persze, húzhatjuk még egy darabig. De valamiféle végső összeomlás eljön. El kell jöjjön.
Mert ennyire nem nőttünk fel, hogy a saját jövőnkkel kapcsolatban a minimális felelősségérzet meglegyen.
Nagyobb a rossz ereje és ezen már nincs mit rágódni. Tartjuk még kicsit a plafont, de az kérlelhetetlenül összenyom minket.

És ha nem mindenkit, a megmaradó keveseknek majd nagyon fel lesz adva a lecke. Más utakat, más célokat kell keressenek, mert a mieink teljesen zsákutcába vezettek.

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések