hétfő, október 25, 2010

Tapintat

Kép: szegedma.hu
A Mandiner TV interjújában Zagyva György Gyula jobbikos képviselő, amikor a beszélgetés Havas Henrik médiaiskolájára terelődött kijelentette: Havas „konkrétan az az újságíró a szakmában, aki nem buzi. Mert azért elég sok van, úgy körülbelül 99 százalék, vagy 98”. Ugyanez a Zagyva pár hónapja arról lett híres, hogy ostort pattogtatott, majd anális közösüléssel való büntetés lehetőségét villantotta föl a felségterületén dolgozó újságíróknak.
Van olyan, hogy egy parlament, egy párt tart ilyen embert. Valamivel be kell kerülni Európa történetébe, a legek könyvébe.
Zagyva legségének mélylényege az, hogy Európában egy képviselő még tréfából se beszél ilyesmit. Még akkor sem, ha a gondolatai folyamatosan mások végei körül csócsálkodnak.
Az újságírók európaiabbak. Bár szinte kivétel nélkül azt gondolják magukban, hogy - talán azért, mert fiú létükre kislánynak öltöztették vagy szemmel verték őket, esetleg végig kellett nézniük, hogy egy kutya megbecstelenítette a játékmacijukat – a jobbikosok és főleg a gárdisták 98 százaléka erős identitásgondokkal küzd, mégse mondanák ezt ki soha. Ezt hívják tapintatos liberalizmusnak. Mi tartjuk magunkat ehhez. A parlament pedig tartsa tovább Zagyvát. Dísznek.


. .

Nincsenek megjegyzések:

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések