kedd, július 08, 2008

A tobzódó álság

Álságosnak tartja a KDNP a miniszterelnök bejelentését, miszerint nemzeti önvédelmi gyűlést kíván összehívni. Képzeljék, azért, mert „nincsen erkölcsi alapja nemzeti gyűlések összehívására annak a Gyurcsány Ferencnek, aki a 2004. december 5-ei "nem" szavazatokra buzdító - határon túli magyarok elleni - kormánypropagandát kitalálta.”
Csak a jegyzőkönyv kedvéért: azt a népszavazást a munkájukat és kenyerüket az erdélyiektől féltő irigy és pitiáner, idegengyűlölő, erdélyi magyarokat önfeledten románozó jobboldali szavazók veszejtették el, akik nem mentek el a szavazni. Az ördögi Gyurcsány azt mondta, amit ők akartak hallani. Ez olyan szószékes trükk, amúgy.
Ami az erkölcsi alapokat illeti: az a parlamenti párt, amelyik a meleg büszkeséget megmutató fölvonulás elleni terrortámadás lelki előkészítésért leginkább felelős, jobban teszi, ha arcátlan feleselés helyett valami kápolna mélyén kéri Isten bocsánatát. (Beférnek egy kápolnába.)
Mert ember nem bocsáthatja meg a szakállasbácsizó, vejszsvarcozó, melegjog-fosztogató Semjén zsebpártelnök fölényeskedő sületlenségeit, amelyek a katolikus egyház „lándzsája” fertőző hegyeként csapódnak a népbe, ha csak jő egy alkalom.
Tudom, hogy teljességgel reménytelen a katolikus vezetőket bármilyen önvizsgálatos irgalomra rávenni, de jelzem, hogy az emberiség eléggé jelentős része rendkívül hálás lenne, ha papjaik abbahagynák a nemi szervek körüli elhivatott matatást. Mélységesen embertelen, minden szeretetet és könyörületet nélkülöző az, ahogy a homoszexuálisokkal bánnak. Pedig pontosan tudják, mit cselekszenek amúgy is sokat szenvedő, kirekesztett emberekkel annak a Jézusnak nevében, aki a pokolig ostorozná azt az egyházat, amelyik eltűrte, majd tagadta, később vesztegetéssel elfedni próbálta azt az elképesztő számú pedofil bűncselekményt, ami csak mostanában derült ki.
Persze az is lehet, hogy tévedek: a Biblia csak a melegek elpusztítását írja elő, a gyermekek túlbuzgó kedvelését nem annyira rendeli büntetni. És ez elég alap arra, hogy fölényeskedve tegyék még átkozottabbá Isten különös teremtményeinek életét. Szégyelljék magukat, és szóljanak a semjénkedőknek, hogy hallgassanak legalább. Nem fognak hiányozni a Nemzeti Chartáról. Az igazi keresztények annál inkább.



4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Sokat hallottam róla, hogy az ember a saját (saját magában saját maga által soha el nem fogadott, meg nem bocsátott) hibáival szemben táplálja a legmélyebb gyűlöletet. Már, ha azokat másokban véli felfedezni. Itt és most csak megerősíteni szeretném ezt az állítást. És azt hiszem, számtalan példát találhat bárki ennek igazolására. Aki ezt először megfogalmazta (és jó eséllyel minden követője), talán maga is átesett rajta.
Pl. mindig is utáltam Korda Gyurit. Nem a hangja, hanem a megjelenése, a szerencsétlen kiállása, a minden igyekezeten keresztül átsütő lámpaláza, zavara miatt. Egy őszinte pillanatomban rájöttem, hogy magamat utálom benne, a saját magamban ismert és elviselhetetlennek érzett hibákat. Azt, amilyen én lennék kb. (a hangját kivéve) a színpadon v. bármilyen nagyobb közönség előtt, akár egy vállalati összejövetelen is.
Azt hiszem, hogy a tolerancia ott kezdődik, hogy az ember igyekszik megismerni, megérteni és elfogadni önmagát.


A tolerancahiány áldozatai? – Mi vagyunk, valamennyien.

Én magam törekszem a kisebbségek tolerálására, és igyekszem átgondolt álláspontra helyezkedni velük kapcsolatban. Van véleményem a melegekről, a romákról, a zsidókról, a svábokról, a tótokról, a románokról, szerbekről, horvátokról, a magyarokról és a mégmagyarabbakról, a szombatistákról, a Jehova tanúiról, a krisnásokról, az izraelitákról, az evangélikusokról, a reformátusokról, a katolikusokról, a szőkékről, a barnákról, a vörösekről, a feketékről, a sárgákról, a szinglikről, a házasokról, az elváltakról, a templomban esküvőkről, a templomban nem esküvőkről, a gyerekekről, a felnőttekről, a dolgozókról, a munkanélküliekről, a nyugdíjasokról, a hagyományosan, urnába vagy szétszórással temetkezőkről, a pestiekről és a vidékiekről, a városiakról és a falusiakról, a hazafiakról és a hazánkfiairól, a férfiakról és a nőkről, a vezetőkről, a vezetettekről és a megvezetettekről, az autósokról, biciklisekről, kvadosokról, motorosokról, a rolleresekről és a gyalogosokról stb.
A véleményem meglehetősen összetett. Nagyjából annyira, mint a magyar társadalom. Itt vannak példának mindjárt a meleg zsidók, a meleg tótok, a meleg katolikusok, a meleg szingli katolikus szerbek vagy a templomban esküdött vörös katolikus sváb nyugdíjas kvadosok…

Arról ne is beszéljünk, hogy valakinek az éppen aktuális legutóbbi választások alkalmával kinek a hazugságai vagy, ha egy rokonszenvesebb megfogalmazást választok, kinek a hitelesebbnek tűnő ígéretei vezették a kezét a szavazófülkében.

Malvina írta...

A Semjénnel, a semjénekkel valahogy úgy vagyok, hogy létezésük számomra - piciségük és ostobaságuk okán - már régóta csak a periférikus látásomnak köszönhetően észlelhető.

A Gyurcsány általi kezdeményezés motívációival szemben viszont minimum ambivalens érzéseim vannak. Egyrészt az időzítés, másrészt pedig a kezdeményezés átgondolatlansága miatt / most egy kicsit naívan fogalmaztam/.
Hiszen már jóval a melegfelvonulás előtt pontosan lehetett tudni, hogy mire számíthatunk, mi fog történni. Vajon miért nem akkor tették meg a szükséges intézkedéseket? És ebbe beleértendőek az előző évek, hónapok rettenetes történéseivel kapcsolatos intézkedések elmulsztása is. Mégis mit gondolt Gyurcsány Ferenc? Azt, hogy ebben a szétszaggatott országban - ráadásul ebben a sajátosan elbaltázott politikai helyzetben - majd azok a pártok, amelyeket eddig sem tudott semmiféle közös társadalmi, politikai, gazdasági érdek egy asztalhoz ültetni, most majd egymás nyakába borulva közös sírásba-zokogásba kezdenek a történtek felett? Köztük pont azzal/azokkal a politikai pártokkal, akiknek a lelkén szárad, hogy az ország ilyen állapotba jutott, hogy a helyzet idáig fajulhatott? Azzal az ellenzékkel, amelyiknek az egyik prominens képviselője - Kósa András - az ominózus felvonulást követően nem átallott nyilvános és heves "homokosozába" fogni?

Számomra az a legmegdöbbentőbb, hogy miért nem civilek kezdeményezték, már sokkal korábban, de legalábbis a szombati felvonulást követő reggelen, hogy minden jóérzésű ember, kezében egy-vagy több színes léggömbbel vonuljon ki a Városliget elé megmutatni, hogy még ha szombaton otthon is maradtak, de sokkal többen vannak mint az elvadított, elhülyített, kontrollját vesztett, öntudattalan csürhe. Az, amelyik egyáltalán nincs tisztában azzal, hogy csak aljas politikai játszmák eszköze a cezaromániás, infantilis hatalmi akarnokok kezében.
Egyébként pedig meggyőződésem, hogy itt és most, nem meleg-ügyről, nem a melegekről van szó.
És mégvalami! Tegnap este elképedtem, ahogy Orbán Viktor felszabadultan vigyorgó ábrázattal, mind a negyven fogát megmutatva harsogta bele a kamerába, hogy nehezen mondja ki, de most egyetért a szabaddemokratákkal. Hogy a kis sanszos vajon mitől ilyen felszabadultan vidám , hogy az ország állapotát tekintve vajon mi adhat neki okot erre a felhőtlen boldogságra? Hát az, hogy úgy tűnik, elérte a céját. De ne legyünk ostobák, ehhez bizony mindig megkapta a szükséges és megfelelő segítséget a kormányzó pártoktól is, mint ahogy ennek a Gyurcsány-féle kezdeményezés indukálta helyzetből is már megint ő kerül ki majd jobban.

Adja a sors, hogy ne legyen igazam!

Névtelen írta...

Elég terjedelmesre sikerült a hozzászólásom,és rájöttem,hogy gyakorlatilag mindenki elmondta előttem,amit leírtam,ezért töröltem,és csak a véleményemet mondom:
A KDNP a semjénnel együtt menjen a picsába!
Elnézést.(de csak Tőletek a hangnemért!)
üdv,bellapeti

Pocakos írta...

Kieg.
".....a KDNP nem fogja megszavazni, hogy a Büntető Törvénykönyvből vegyék ki a vörös csillagot, és ha valamikor a parlamenti többség megszünteti a vörös csillaggal kapcsolatos büntetőjogi szabályokat, akkor az nem jelent mást, mint a Magyarországon megnyomorított több száz ezer ember, és a világban megnyomorított mintegy százmillió ember jogfosztásának utólagos legitimálását......"
http://www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=OnlineCikk.asp&ArticleID=1069325

Megjegyzés: Ilyen alapon a keresztet (feszületet) is be lehet(ne), sőt kell(ene) tiltani, mert az emberek millióit nyomorította meg - különös tekintettel az inkvizicíóra, a (kezdeti) gyarmatosításra, a hittérítésre. Beleértve a (pogány) magyarok elleni "hadjárato(ka)t" is (Szent) István idején. Miért hallgat a történelemtanítás, hogy miért nem (Szt.) István mellé temették Gizellát? Hogy el kellett menekülnie (lányaival együtt) Mo.-ról férje halála után.

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések