hétfő, február 27, 2006

Föl, Aurórára!


Illő tisztelettel kérem Kerényi Imrét: ha a kampány idején, vagy utána a Fidesz esetleges veresége miatti zavargásokban bárki belehal a hülye uszításaiba, forradalmaiba és szabadságharcaiba, legyen benne annyi becsület, hogy elmegy Szentpétervárra, Szűrös Mátyás jó régi szovjet kapcsolatai segítségével üzemeltesse be az Auróra ágyúját, és nagy médiakörítéssel, legalább tegyen úgy, mintha főbe akarná lőni magát vele. Majd én megmentem. Úgy látszik, nem elég figyelmeztetés neki, hogy egy szerencsétlen kopogtatócédulázót már arcon lőttek.
Most azzal jött elő, hogy két vallást lát: az egyik a globalizáció, amelynek istene a pénz, a másik meg a „miénk” – nyilván azoké, akik vele tartanak -, és a földgolyó megőrzését, az emberhez méltó életet tartja a legfontosabbnak.
Na most: ki az a barom, aki nem tartja földgolyó megőrzését és az emberhez méltó életet a legfontosabbanak? Mutasson valakit! Na jó, Gyurcsányon kívül, aki szerinte a „globalizáció csicskása”, nem nagyon fog találni.
Ha Kerényi ki a kar lépni a globalizáció bűvköréből, akkor legelőször is szíveskedjék pőrére vetkőzni, nézze át például a ruháit: szinte bizonyos, hogy talál majd köztük olyat, amelyik gyerekmunkaerő fölhasználásával készült valahol távol-keleten. Dobja ki. Ha a lakásában is vizsgálódik, akkor pláne lel majd fertőző gócokra. A valóban eléggé nyomorúságos globalizáció ellen úgy lehet a legjobban harcolni, ha csak olyan terméket veszünk, ami Magyarországon készült. Az ilyen mozgalmakba már sokan belebuktak, de lehet még próbálkozni.
Kerényi persze nem ad receptet a globalizáció elleni vásárlói és például kultúrafogyasztói magatartásra, hanem inkább a kínai kereskedők ellen uszít. Teheti, régi recept: keress egy csoportot, amelyik küllemében is megkülönböztethető, aztán ők jók lesznek ellenségnek.
Az igazi gusztustalanság Kerényi legújabb uszításában az, hogy már a mohamedán-kártyát is beveti. Azt mondja: legyünk olyanok, mint ők. Hogy pontosan melyik mohamedánokra gondol, azt nem mondja meg. De feltételezem, nem azokra a százmilliókra, akik pontosan olyan békességben élnek, mint bármelyik keresztény, hanem arra a néhány ezer vagy százezer szerencsétlenre, akiket bármire, még az öngyilkos gyilkolásra is rá lehet venni, például a globalizáció elleni harc ürügyén.
Javaslom, hogy amennyiben van benne becsület és elfogadja Auróra-tervemet, kössön magára pukkanós masinákat is, mert úgy nem csak látványosabb lesz önfeláldozása, hanem esetleg elsüllyeszti a vallásgyilkos kommunizmus egyik legfontosabb jelképét is. Igazi muszlimhoz illő magyar virtus!

Nincsenek megjegyzések:

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések