szerda, szeptember 24, 2014

Nehogy!

Bill Clinton, az USA egykori elnöke nagyon durván beszélt rólunk. Hogy Magyarország vonzódik az orosz-kínai modellhez. Orbán Viktor is szóba került. Igaz, mindvégig országunk miniszterelnökeként emlegette. Hogy szereti a hatalmat, esze ágában sincs lemondani róla, és sok pénzt akar csinálni.
Szíjjártó Péter immár avatott külügyminiszter erre azt tudta válaszolni, hogy "alaposan átverték" Clintont. Aki inkább a Magyarországon jelenlévő vállalkozókat kérdezgette volna. Egy leendő világkereskedelmi minisztertől ez jó válasznak tűnik, de én nem feleselnék Clintonnal, mert ő nyugger elnökként is nagyobb világbefolyással bír, mint Orbán bármelyik magyar megyében. Például rá tudta venni Barack Obamát, hogy ő is említse Magyarországot, és tegye a csúfosak közé a magyar miniszterelnököt.
Most szólok, hogy rossz válasz ezekre szigorú megnyilvánulásokra, ha Orbán visszaszól, miszerint bezzeg ő nem nevezte szexkapzsinak Clintont, amikor az egész világ csúfolta. Még nagyobb hiba lenne, ha Obama szavaira hadüzenettel válaszolna. Ez történelmileg egy félidióta neohorthysta államtól szinte elvárható… De nehogy! 
Rendkívül rosszak a világháborús emlékek a válaszról. Na jó, ez rossz vicc, elnézést - bár egyszer már megtörtént. Az se új, hogy Orbán kuporgatós. És hatalommániás. Ki nem az, aki miniszterelnökségig furakodik, aztán szinte bármit megtesz, hogy az is maradjon? Vagyis semmi új nincs a clintoni vádakban. Viszont az emberben fölmerül egy kérdés: tényleg, hova lett a pénz?
Van itt egy látástól vakulásig dolgozó nép, amelyik már annyira szegény, hogy a gyerekeknek se mindnek jut ennivalóra. Ami elképzelhetetlen volt: Európa közepén emberek éheznek. Már a középosztály jelentős része is a létminimum alatt keresgél. Tízezrek menekülnek.
És megint akkora megszorítások jöttek, mint az egykor agyonköpködött Bokros Lajos idejében.
Hova lett a pénz? 
Itt valakik nagyon loptak. És Orbán hagyta. És Szijjártóval, valamint Matolcsyval egy húron pendülve hazudozott a példátlan sikerekről.
Csak nehogy ezért is a szájára vegye Obama. Vagy pláne Merkel legyen a következő. Jelzem: két választás között is le lehet mondani, ha nem megy a kormányzás.

1 megjegyzés:

Fekete Ignac írta...

Csak megdoglesz lassan te is, nyomorult kommunista rohadek.

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések