hétfő, május 13, 2013

Pártcsaládmodell

Pápai Gábor képe
Nagyobbat röhögött az ország egy vak komondoron, mint a gazdáján, meg a gazda pártján. Arról a pártról van szó, amelyiknek állandóan baja van a szinglikkel, a melegekkel, az élettársakkal, és egy magasan képzett tagja egyszer arról értekezett nyilvánosan, hogy a nők elleni erőszak oka az, hogy az asszonyok nem szülnek elég gyereket. Pár napja az történt, hogy egy bizonyos Terikének, aki meglehetősen alaptörvény-idegen módon élettársi jogviszonyban élt Balogh József fülöpházi polgármesterrel - aki fideszes országgyűlési képviselő is - három helyen tört el az orra és az arccsontja. Volt felesége másnap videóra mondta, hogy a volt férje 25 éven át verte, volt, hogy a disznópörkölőt fordította ellene, máskor zsírkeverő kanállal esett neki. Balogh szerint Terikével egy esküvőn sokat ittak, ő hazaérve lefeküdt aludni, és feltételezi, hogy élettársát a család vak komondora lökte fel. A képviselő pár napra rá átült a függetlenek közé. Nyilván azért, mert ő és a pártja úgy gondolta, hogy ezzel minden el van intézve, támadási felület lesikálva. 
De a nép egy része - nyilván rohadt liberális és kommunista fölforgatók meg az ilyen jogvédő nőcskék, hogy ne mondjam feministák - folyamatosan felszínen tartották az ügyet, mindenki a szerencsétlen kutyán gúnyolódott, meg kicsit azon is, hogy a Fidesz nem rúg ki egy ilyen képviselőt. Mert, hogy ők a végsőkig kitartanak az embereik mellett, körömszakadtáig megvédik azt, aki benne van a nagy csapatban - nevezzük ezt pártcsaládmodellnek.
Hogy mit lehet itt védeni, az más kérdés. Na jó, amíg nincs igazságszolgálati ítélet, addig talán nem lehet kirúgni egy ilyen embert - de talán meg kellene ismerkedni a fölfüggesztés intézményével. Valójában persze a Fidesz nem állt ki Balogh úr mellett, de ellene se. Hebegtek és habogtak. Ami meglepő volt, az az, hogy mintha a Fidesznek kihalt volna a máskor olyan harcos nőtagozata. Egyetlen egy pátkatona asszony vagy lány nem akadt, aki azt mondta volna, hogy nahát.
Jött az anyák napja, és voltak az országban olyan bolond emberek, akik azt gondolták, hogy ez alkalom lesz az elhatárólódásra. Lett is. 
Az édesanyák, akik nemcsak a gyermeket nevelik, hanem összetartják a családot, ne csak május első vasárnapján, hanem a mindennapokban is megkapják a tiszteletet és a megbecsülést. Ezt akarja a kormánypárt - közölte Zsigó Róbert. A Fidesz szóvivője azt is hozzátette, a családot alapértéknek tekintik, ezért tartották fontosnak, hogy erre külön hangsúlyt fektessenek az alaptörvényben. Megjegyezte ugyanakkor azt is, félti a nőket, mert szerinte a család fogalma nincs benne a baloldal értékrendszerében, pusztán csak a piaci érdekeket akarják kiszolgálni, "a most együttműködő és kezet fogó" baloldali szervezetek.
Természetesen szó sem volt a komondoros emberről,  arról, hogy a történtek után váljon meg parlamenti mandátumától, bizottsági és párttisztségeitől, vagy a kormánypárt választmányának alelnöki posztjától, és azt sem, hogy lemondjon a fülöpházi polgármesteri tisztségről.
Nyilván az lehet, hogy Terike nem szült elég gyereket. Mivel soha nem határolódtak el tőle, talán még ma is érvényes Varga István világraszóló intelme. Ő volt az, aki a családon belüli erőszakkal kapcsolatos parlamenti vitában beszélt arról, hogy "Talán az anyáknak vissza kéne térniük a gyereknevelés mellé, szülni két-három vagy inkább négy-öt gyereket, és akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnék egymást, és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak".
Anyák napja után azért jött egy megrázó hír az esetről: A Fidesz-frakcióból távozó Balogh József gyerekei feljelentették anyjukat, amiért azt állította, hogy volt férje 25 éven át verte, és arra kényszerítette, hogy hazudjon az orvosoknak, például, hogy leesett a vetőgépről. 
Valamicskét megint megérthettünk a családmodellről.
A héten aztán megtudtuk, hogy nem csak a Gyurcsány-Bajnai és Mesterházy-félék halálos ellenségei a családnak, Orbán elbeszélgetett keresztény értelmiségiekkel, és kijelentette: Európában már régebben kialakult "egy nagyon erős lobbi, amely igyekszik a kontinensünket a saját, szekuláris és családellenes látomásának hálójába keríteni".
Ugyanő a munka és az imádság becsületének visszaállítását is szorgalmazta.
Már-már úgy néz ki, az lesz a vége, hogy Európa és Magyarország bizonyos erői abban érdekeltek, hogy kipusztuljunk. A magyarországi ellenség egyszerűen csak rohadt, de az európai sokkal veszedelmesebb: azért támad ránk, mert irigyli a fideszes családmodellt.
A Fidesz nem mondhatja, hogy nem kapott időt arra, hogy valami épelméjű álláspontot alakítson ki az ügyben. Ezért volt nagy meglepetés, hogy amikor a héten a Rádió Q adásában Fiala János arról is kérdezte a Miniszterelnökséget vezető Lázár János államtitkárt, indított-e bárki fegyelmi vizsgálatot "ez ellen a drága jó vak komondoros ember ellen, akit kirakott nehezen Rogán Antal és Kövér László a Fidesz-frakcióból", illetve kizárják-e a Fideszből Baloghot? Lázár azt bírta felelni: "Nem, de mi köze a pártnak ahhoz, hogy a magánéletében ki, mit csinál?"
Ebből az egészen példátlan zűrzavarból mindenki azt ért meg, amit akar. A Fidesznek van valami családmodellje. A nőtagozatra várhatunk. Nem kockáztathatják meg, hogy egyszercsak pofára essenek a parlamentben keresztben fekvő vak komondoron. 
Ja és még annyit, hogy megismétlem, amit már sokszor mondtam: ez a cinikus hatalom előbb-utóbb a példátlan erkölcstelenségébe bukik majd bele.

(Klubrádió, Hetes Stúdió 4 perc 35 másodperc után)

Nincsenek megjegyzések:

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések