vasárnap, május 05, 2013

Május 1ütt

Sok-sok ember lelkének tett jót az idei május elseje, amelyet a Fidesz elfelejtett a "munkaalapú társadalom" nagy ünnepévé tenni. Azoknak lett jobb, akik szabályosan belebetegedtek abba, hogy az ellenzéket tehetetlennek látták, mert hónapok óta hiába várták a meggyőző gesztusokat. Azok is így voltak ezzel, akik pontosan tudták, hogy az ellenzéki összefogás létrejön, hiszen nincs más választás. Az emberek döntő többségének - sajnos - nem programok kellenek, hanem hívószavak és gesztusok, együtt akarják látni és tudni a vezetőket. 
Minden jel arra mutat, hogy észhez tértek, fölismerték, hogy Orbán legyőzéséhez biztos és hosszú időn át állandó igazodási pontok kellenek. A szónokok ezt alapozták meg, és talán már azt is tudják, hogy nem elég az ünnepi üzenet: minden héten tudatni kell az ország népével, hogy a program nem más, mint az ország megtisztítása, egy velőig romlott, korrupt suttyó banánkirályságtól. Kiváló alkalom erre a trafikmutyi, a földmutyi, az off-shore mutyi. Rá kell kényszeríteni a kormányt arra, hogy ezt a világban is párját ritkító disznóságszövevényt visszavonja, vagy meg kell üzenni, hogy az új kormány ezt meg fogja tenni. Mert ami itt történik, az már a közerkölcs teljes lerohasztása.
Nem kisebb jelentőségű, hogy három nagy szakszervezeti konföderáció, hetven tagszervezettel egyesült, és évtizedek óta nem látott fölvonulást tartottak az Ötvenhatosok terén. Vezetőik gesztusokat tettek természetes szövetségeseiknek, az ellenzéki pártoknak, ami talán azt mutatja, hogy május elseje alkalmából hirtelen még a vártnál, elvártnál is sokkal nagyobb lett az összefogás. Ez talán arra is lehetőséget ad, hogy a választásokig ne csak a tárgyalóasztalok mellett és ne csak közleményekben mutatkozzon meg az egység, hanem az utcán is. Mert talán helyénvaló lenne, ha néha százezrek együtt üzennék Orbánnak, hogy elég volt az önkényuralomból, és nem lehet mindenkit rezsicsökkentéses trükkökkel lefizetni.
Figyelemre méltó, hogy Gaskó István Liga elnök is gesztust tett: a Munka (cseléd) Törvénykönyve és a sztrájkjog újratárgyalását követeli. Alighanem ő is megértette, hogy a nemzeti Fidesz burzsoáziának tett Orbán-gesztusok pont olyan tarthatatlanul pofátlanok, mint az egész mutyirendszer.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hé, te rohadt, szemét, büdös zsidó cenzor!

Ha neked nem tetszik a jelenlegi magyar politikai, gazdasági és társadalmi szisztéma, akkor mihamarabb takarodj el Magyarországról! Ne rinyálj, te huszadrangú takonypóc, hanem csomagolj és kotródj! Vár rád Izrael, a büdös zsidók országa: az a te hazád, baszod. Na, most már kussolj és takarodj, de nagyon gyorsan! A deportáló vonatok motorja már beizzítva. Addig húzd el innen a csíkot, amíg még Izrael felé mehetsz! Utána már csak a deportáló vonat(ok) utasa lehetsz. De az(ok) a vonat(ok) nem Izrael fel indul(nak), hanem a tüzes krematóriumok felé...

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések