kedd, május 07, 2013

Miért is?

Mesterházy Attila szokásos hétvégi üzenetében nagyon helyesen fölhívja a figyelmet a trafik-botrány talán legfontosabb elemére: "Országos és helyi Fidesz-politikusok közvetlen környezete jut biztos bevételhez, ami fenntartja hűségüket az állampárthoz, egyben lehetőséget teremt arra is, hogy nyereségükből pénzt pumpáljanak vissza a Fideszbe."
Nincs ugyanis magyarázat arra, hogy miért vállal ekkora botrányt a Fidesz, miért kockáztat azzal, hogy teljesen meztelenre vetkőzött az egész ország előtt. Egy némiképp normális országban Lázár Jánosnak már akkor távoznia kellett volna a politikából, amikor kiderült, hogy az dohánypiac újraelosztásának törvénye az egyik fő érdekelt számítógépén készült. Miután kiderült, hogy párját ritkító állami korrupcióról van szó, azonnal távoznia kellett volna a nemzeti fejlesztési miniszternek és államtitkárainak. Nem is beszélve főmutyista területi, városi, községi Fidesz-vezetőkről.
Ehelyett az történt, hogy Lázár János látszólag hirtelen támadt ötlettel azzal jött elő, hogy 3-4 százalék helyett inkább 10 százalékot kereshessenek a trafikosok. Miért is? Csak nem azért, mert 3-4 százalék a megélhetésre talán elég, de arra már nem igazán, hogy vissza is lehessen osztani belőle közvetlenül a Fidesznek, a békemenetnek, vagy valami nemzetmentő alapítványnak. Bár ebben a totálisan elpofátlanodott rendszerben a táskás emberek kirajzásán se csodálkoznánk.
De úgy látszik, ez nem volt elég. Osztogattak, fosztogattak, számolgattak, és egyszercsak Orbán Viktor megvilágosodott: legyen mégis inkább 12 százalék! Plusz még kell egy rapid törvény, hogy ne legyen kötelező nyilvánosságra hozni a pályázatokat.
Ha ehhez hozzávesszük Orbán buszodi beszélgetését Tarlós Istvánnal, ami arról szól, hogy ha az utadban áll egy törvény, adj be egy tervezetet, én majd ellenörvényt csinálok belőle, amiből világosan kiderült, hogyan működik a rendszer, akkor nyilvánvaló, hogy Lázár után mindjárt Orbánnak kellene takarodnia. Addig is jó lenne, ha az ellenzék kinyilvánítaná, hogy győzelme esetén a tarfik- és földügyletek érintettjei kobzásra számíthatnak. Bár a szegény kis Fidesz rosszul jár, másképp már nem lehet megtisztulni.

 .

Nincsenek megjegyzések:

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések