hétfő, október 29, 2012

Sőt


Egyebek mellett ez olvasható abban a tankönyvben, amelyet Jeszenszky Géza államférfi és vezető diplomata írt: "A romák közti magas mentális betegségek oka, hogy a roma kultúrában megengedett a testvérek, unokatestvérek közti házasság, vagy a szimpla szexuális kapcsolat".
Aki egy kicsit is figyelt az utóbbi húsz évben, pontosan tudja, hogy az ilyen gondolatok nem véletlenek, nem arról van szó, hogy az idős Mester átmenetileg összecsúszott. Ez itt a természetes beszéd része. Az egyre szégyentelenebb jobb és baloldalon.
Amit nem értek: Magyarország legjobb egyetemének jegyzetében bukkan föl  ez a mondat. 
Ha én ezen a héten leírok egy picit is félreérthető mondatot, akkor estefelé Sebes György rám telefonál, hogy komolyan gondoltam-e. Legalább három ember olvasgatja, amit leírok, mielőtt az nyomdába kerülne.
Egészen friss élményem: az új könyvemet egy hónapja adtam le. Azzal, hogy teljesen kész. Azóta szinte minden nap jöttek újabb és újabb kérdések, javítási javaslatok. És csakugyan: az esetek kilencven százalékában jogosan.
Egy magyar egyetemen úgy jelenhet meg tankönyv, hogy a szerző után először a diákok olvassák? Vagy nem volt senki, aki szólni mert volna a Mesternek, hogy Drága Tanár Úr, ezt, ekkora gonosz hülyeséget itt, Európában már nem lehet? 
Sőt: nem illik...

 .

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Most a szégyentelenekre van szüksége a kormánynak, akik félre tudják tenni az erkölcsi gátlásaikat egy kis pénzért, és ezzel fenntartják a működés látszatát.

zupasta írta...

Emlékszem, volt neki valami ügye még washingtoni nagykövetként, hogy követségi levélpapíron üzente meg, hogy melyik újságírót ne tüntessék ki valamelyik díjjal. Emlékszik még valaki, mi volt ez a díj, és hol találhatnék ehhez a neten forrásokat? Köszönöm!

Andrassew Iván írta...

http://www.origo.hu/itthon/19991123megbelyegzett.html

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések