vasárnap, október 14, 2012

Pávatánc hülyéknek?


Orbán szerint a nyugdíjakat nem a jogszabályok miatt védi a kabinet, hanem azért, mert ő megígérte ezt a nyugdíjasoknak. Mondja ezt elképesztő fölfuvalkodottságában azután, hogy választási ígérete ellenére emberek százezreinek magánnyugdíj-megtakarítását rekvirálta.
Valamit tisztázni kellene vele: a modern európai államok nem a kegyes vezetők ígéreteire épülnek, hanem a törvényekre. Ha egy miniszterelnök kényére és kedvére vagyunk utalva, akkor egészen biztosan rosszul járunk. Pláne, ha úgy esik szét a jogállam, mint Orbán alatt.
Szombaton meg - érezvén az egyre nagyobb feszültséget a magyar vidéken - ezzel állt elő:"Ha nem hátrálunk meg, ha nem hagy el az erőnk", 2013-ban olyan változások történnek a magyar mezőgazdaságban, amelyekre 50-100 éve nem volt példa. Az új földtörvény modern agráriumot teremt majd: a szocialista mezőgazdaság szocializmust túlélt híveinek kora ugyanis lejárt. 
Az biztosan lejárt, miután 2012-ben a Fidesz-közeli birtokrekvirálások megteremtették a legeslegújabbkori nemzeti feudalizmus alapjait. Erre csakugyan nem volt példa nemzetemlékezet óta.
Tényleg azt hiszi Orbán, hogy a parasztokat is annyira hülyének lehet nézni, mint például a pedagógusokat?
Előbb-utóbb meg kell hátrálnia annak, akinek minden ereje a pávatáncban merül ki.

 .

1 megjegyzés:

Ildikó írta...

Orbán jogász és a Fidesz tele van jogászokkal. Hatalomra kerülésük óta úgy élnek vissza a joggal,ahogy nem szégyellnek. Szakmájuk szégyenei. Végre kimondta valaki a tévében is (Kerék-Bárczy Szabolcs),hogy Orbánék alkotmányos puccsot hajtottak végre a köztársaság ellen(Hitler is így került hatalomra). Orbánnak hatalom kell és alattvalók. Az ezzel járó felelősség viszont nem. Neki semmi sem drága, a nép majd úgyis megfizeti, főleg a szegényebbek. A felfuvalkodottsággal vigyáznia kéne, egyrészt azért, mert nem fogja látni, hogy mi történik alatta, másrészt minél felfuvalkodottabb, annál könnyebben kipukkad. Csak nehogy jöjjön néhány paraszt kaszával-vasvillával és rásegítsen.

Fodor Ákos: ECCE HOMO

Fenyegetésük
mulatságos. De ahogy
félnek: megrémít.

Népszerű bejegyzések